Carai! Com passa el temps! Aquest blog compleix el seu primer any de vida! Des de llavors han passat tantes coses que no donaria l'abast ni a fer-vos un resum! Un any dóna molt de si, però aquest darrer ha estat especialment..."especial". Els que m'heu anat seguint sabeu perfectament de què us parlo...!! Tot i que darrerament no publico amb l'assiduïtat que voldria, intento mantenir-lo al ritme que puc i la feina em deixa, aprenent de tots vosaltres i d'alguns cursets que assisteixo.
No em voldria deixar a ningú, amics lectors i blocaires, per això no us citaré personalment. Ja us ho he expressat en altres ocasions: vosaltres amics heu estat una malla de contenció, una xarxa que ha fet de matalàs per a recollir més d'una caiguda, més d'un entrebanc...
El blog ha estat un estímul i una il·lusió, una finestra oberta a un món que et sorprèn, per l'afecte expressat per persones que de vegades no ens saps ni les cares, però que hi connectes d'alguna forma...
I què millor per celebrar-ho que un còctel? Ja tornem a ser a dia 15. Ja tornem a ser al juny, a les portes de l'estiu. Aquesta vegada els amics d'Els fogons de la Bordeta ens proposen idees per còctels ara que vindran revetlles i nits a la fresca.
El juny és tant intens a les cases on hi ha nens que acabes fent "enginyeria d'agenda": festes de final de curs, cloendes d'activitats, exhibicions vàries, portes obertes...!! Tota la feina d'un any, d'un curs escolar condensada en tres setmanes!!
És bonic gaudir-ne i adonar-te'n que ha passat un curs més, i "qui curs passa, any empeny" (permeteu-me la llicència d'una petita adaptació...).
Us porto una proposta refrescant, que pot ser servida amb alcohol o sense, i el sabor és molt bó i el color el trobo preciós. El seu nom és simplement Sweet Mary. I ho dic perquè n'hi ha un altre que és el Sweet Mary Lou que es fa amb ron "añejo", puré de pera i llet condensada, una opció menys refrescant i molt més potent. Us deixo la recepta a ritme de música "Sweet".
QUÈ NECESSITEM? (per persona)
- 1 tomàquet (100g aprox)
- 100g de maduixes
- 1-2 cullerades de sucre llustre
- suc i ratlladura d'1/4 llima
- 2 cl de vodka (opcional)
- glaçons
- 2 tomàquets cherry petits
- 2 culleradetes de sucre
COM EL PREPAREM?
Pelem el tomàquet (el podem escaldar perquè sigui més fàcil), el tallem i li traiem les llavors. Netegem les maduixes i en reservem una. Triturem el tomàquet amb les maduixes, la ratlladura i el suc del quart de llima, i el sucre llustre. Ho posem a la coctelera amb el vodka i els glaçons, i ho agitem bé.
Decorem la copa mullant la vora amb suc de llima i després passada per sucre. Aboquem la barreja i el decorem amb una broqueta amb els cherrys i la maduixa empolsinats de sucre.
El resultat us sorprendrà!
Només em resta dir-vos que gràcies a vosaltres aquest any ha estat més suportable i el blog i les noves coneixences han estat unes de les novetats satisfactòries de la meva vida. El temps passa ràpid i amb ell aniré obrint noves finestres, noves portes per a recollir allò de bó que vindrà. I espero tenir-vos a tots vosaltres al costat per a compartir-ho i gaudir-ho.
Gràcies pels vostres bons moments i pels vostres comentaris! Mil petons amb gust de maduixa!