dilluns, 16 de juny del 2014

Tagliatelle amb scamorza fumada, albergínia i tomàquet



Diuen que quan no pot ser no pot ser, i a més és impossible! La meva constància al blog arriba a ser impossible, però les circumstàncies familiars obliguen! Els que teniu gent gran sabeu de què us parlo, i si això s'ajunta amb que el final de curs sembla una carrera contra rellotge entre activitats escolars, extraescolars i festetes vàries, i feina a dojo abans de vacances, la cosa pot arribar a ser estressant. Però bé, d'aquesta ens en sortirem, no en tinc cap dubte! Sobretot perquè ja s'acosten vacances...!!

Avui us porto una altra recepta de pasta. Aquesta és habitual del sud d'Itàlia, i jo la trobo fàcil, ràpida i molt, molt gustosa.

Aquest plat està elaborat gràcies a Cosas de Pasta que em va enviar una mostra dels seus productes. Aquesta empresa ven on-line pastes de tot tipus, seques i fresques i d'agricultura biològica, formatges frescos i curats, salses, complements i vins d'origen italià, absolutament deliciosos tots! Feu-hi un cop d'ull, no us podreu resistir!

El plat és complet i saborós, i crec que és l'aroma fumat del formatge que el fa autènticament italià! Amb ell participo al repte d'aquest mes amb els Gastroamig@s.

L'scamorza affumicata és un formatge amb una textura semblant a la mozzarella, però amb gust fumat. Es fa amb llet de vaca, i en la seva elaboració se'l lliga pel "coll" amb una corda o se'l lliga com si fos un paquet, vet aquí la creu marcada en la seva pell. Fon igual que la mozzarella i permet coccions a temperatures elevades, conservant les propietats i el sabor. 

QUÈ NECESSITEM?
(per a 4 persones)
  • 300 g de tagliatelle d'ou
  • 80 g d'scamorza affumicata
  • mitja albergínia mitjana
  • 2 tomàquets madurs
  • oli d'oliva suau 0,4º
  • una culleradeta de sal
  • alfàbrega seca
  • pebre de 3 colors
COM HO FEM?

Posem a bullir la pasta en abundant aigua amb una culleradeta de sal. Quan estigui al dente (uns 8 minuts per aquest tipus de pasta) escórrer i reservar una tassa de cafè de l'aigua de bullir.

Renteu bé l'albergínia i talleu-la a daus, tot conservant la pell. Passeu-la per la paella amb un xic d'oli (simplement cobrint tot just la base de la paella). Mentrestant escaldeu 1 minut els tomàquets
als que haureu fet una creu a la base. Retireu-los i traieu-los la pell. Talleu-los també a daus descartant les llavors i incorporeu-los, volta i volta, a la paella amb l'albergínia.

Quan ja estigui tot ben barrejat, aboqueu-hi la tassa de l'aigua de bullir i els trossos d'scamorza tallats a trossets petits. Espolseu un xic d'alfàbrega en espècie, salpebreu, barregeu-ho amb la pasta i ja ho podeu servir!




























Us convido a que visiteu les altres propostes dels amics de Gastroamig@s:

Sílvia, Chez Silvia