dilluns, 12 de juny del 2017

Pastís fred de llet merengada



Crec que cada vegada arriba abans l'estiu. A Barcelona es fa insuportable quan vé així de cop, carregat d'humitat, als transports públics, als carrers que s'omplen d'una xafogor augmentada per tots els aires condicionats dels comerços. La calor és sinònim d'estiu i vacances, però mentre no les gaudim a la ciutat es converteix en un suplici.

Per això venen poques ganes de fer preparacions amb forn, o de llarga elaboració. Els gastroamig@s hem pensat en propostes fredes de plats i jo us porto una de ràpida i ben fresca. Només us cal una mica d'anticipació perquè necessita unes hores de nevera,, però la tindreu feta en unno-res i el resultat és un pastís de textura agradable que passa la mar de bé quan fa calor.

Es fa amb llet merengada, un dels refrescos clàssics de l'estiu.

QUÈ NECESSITEM?


  •  1/2 l de llet sencera o semi
  • 500 ml de nata per muntar (35% MG)
  • 180 g de sucre o 200 g si us agrada ben dolç
  • 2 sobres de quallada 
  • 2 branques de canyella
  • la pell de mitja llimona (només la part groga)
  • 250 g de galetes napolitanes 
  • 70 g de mantega a temperatura ambient
  • canyella en pols

COM HO FEM?

Preparem la base del pastís. Triturem les galetes i les barregem amb la mantega fosa. Cobrim la base d'un motlle desmuntable i igualem la superfície amb el dors d'una cullera o amb un got. Reservem a la nevera mentre preparem la resta.

Barregem la llet, la nata, els pals de canyella, la llimona i el sucre, i ho escalfem en un cassó durant 5 o 6 minuts evitant que bulli, es tracta que s'infusioni bé. Hi aboquem els sobres de quallada tot remenant bé amb unes varilles i deixem refredar.

Només ens queda abocar-ho al motlle i deixar a la nevera un mínim de 6 hores i millor d'un dia per l'altre.

Abans de servir decorar amb canyella amb pols. Ens anirà molt bé de fer-ho amb un colador petit.

No us perdeu les altres propostes ben fresques dels Gastroamig@s:




10 comentaris:

  1. Ai Montse es més que un suplici. Aquests cap de setmana a Llafranc pel matí i la nit fresqueta i aquí es tót el día sense descans, marxaria a gust de Bcn per aquestes dates.

    Però marxaría amb un tros de pastís
    Un petonet

    ResponElimina
  2. Montse ahir al vespre estava preparant llet merengada que a la meva filla gran li encanta o sigui que aviat faig aquest pastís, segur que ens agradarà molt ;-)
    Petonets maca

    ResponElimina
  3. Un postre muy bueno, fácil y que gusta si o si.
    petons

    ResponElimina
  4. La llet merengada és de les begudes fredes que més m'agraden per l'estiu. Un pastís d'alló més bo. Petonets!

    Ana

    ResponElimina
  5. El qui no vol fer un pastis d'aquests és per no vol, ho te tot: fàcil, ingredients senzills, bon sabor, presència,
    fresc, ... Gràcies per ensenyar-lo a fer, aquest estiu es perfecte per a posar-lo en pràctica.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Que bo Montse! Amb el que m'agrada la llet merengada, amb un pastís és la bomba :) Petonets,

    ResponElimina
  7. Jajaj , este finde he preparado uno con horchata y estaba delicioso, así que ya me imagino éste!!
    Bss

    ResponElimina