Us asseguro que aquesta entrada fa dies que la tenia apunt. Però entre problemes familiars de salut, els meus habituals i que des de diumenge es cremava l'Empordà m'han tingut col·lapsada. Com sabeu, jo estiuejo a Sant Llorenç de la Muga, un preciós poble de l'Empordà que s'ha vist aquests dies envoltat pel foc. Al poble no li ha tocat el rebre afortunadament, però si als voltants. Una llàstima que per la inconciència d'un desgraciat (no se m'ocorre altra manera d'anomenar-lo) que va tirar una burilla encesa, s'hagi provocat un desastre d'aquesta magnitud.
Empordà estimat, entre tots, tornarem a refer-te!
El pantà de Boadella des de Santa Magdalena, amb la serra de les Salines i l'Albera al fons (ara fa un any). |
Bé, anem a la recepta d'avui. La macedònia és d'aquelles postres tradicionals que sempre venen de gust. És una bona manera de menjar fruita variada, acabar peces que necessiten ser consumides ràpid, per evitar la mandra de pelar la fruita en acabar de menjar...
A Memòries d'una cuinera aquest mes ens fan aquesta proposta clàssica i refrescant, que sovint agrada a tothom.
La macedònia a casa la fem de moltes maneres. He de dir però que jo la prefereixo més amb fruita fresca que amb almíbar, i prefereixo no posar fruita confitada perquè l'endolceix excessivament.
Són unes postres que es poden preparar amb una certa antelació i si la deixes tallada amb un raig de llimona i taronja a la nevera, actuen de conservants naturals i a l'hora de servir està tan fresca. Passa bé després d'àpats contudents i normalment agrada a petits i grans.
A la pinya, el mango i el kiwi -tropicals de veritat- he afegit el préssec paraguaià pel sabor i pel nom, no tant pel seu origen tropical, que no el té!! ;-)
Si li afegim el iogurt de coco li dóna un toc molt "tropicalero" que recorda a una pinya colada però a mossegades. I si voleu un rajolí de rom, ja li dóna el punt caribeny més marxós. Ara bé, sempre teniu l'alternativa que si no us agrada el coco, podeu canviar-ho per un iogurt natural. Us quedarà igualment deliciós.
Aquí teniu:
QUÈ NECESSITEM?
- 3 talls de pinya natural
- 1/2 mango
- 2 kiwis
- 3 préssecs paraguaians
- 2 cullerades de suc de taronja
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 1 cullerada de sucre
- 1 iogurt de coco
- un raig de rom (opcional)
COM HO FEM?
Pelem la fruita i la tallem a bocins. La posem en un bol on hi barregem el suc de taronja i el de llimona amb el sucre. Afegim el rom si volem. Servim en un bol o copa posant una capa de trossets de fruita, 2 cullerades de iogurt de coco, i una altra capa de bocins de fruita.
amb el que a mi m'agrada el coco!!! és molt trist que avui en dia encara hi hagin inconscients que tirin burilles... sense comentaris! crec que la tristor la portem tots per dins. Moltíssimes gràcies per participar reina! petonets
ResponEliminafantastica esta macedonia y yo tambien con fruta natural y sin almibar y asi con un yogur de coco mas buena
ResponEliminaLo del incendio ha sido muy fuerte y viendo como ha quedado todo y el daño que ha ocasionado a muchas personas es brutal.No hay derecho que tengamos personas asi de gamberras.Animos
peto
Lo de l'incendi ha estat una putada amb totes les lletres... que per culpa d'un inconscient desgraciat tanta gent s'hagi de veure afectada és quelcom imperdonable :(
ResponEliminaDe moment la teva refrescant macedònia ens alleugereix una mica en aquests dies estranys que estem passant! Bones vancances guapa, m'alegra molt haver-te vist avui!
Petonets
Sandra
Jo ja no sé si és inconscient...Però jo el cremava a les seves brases com a pena capital. Bones vacances i que gaudeixis de moltes macedònies.
ResponEliminaM'agrada la combinació de la fruita amb el iogur.
ResponEliminaSaps no he tastat mai el préssec paraguia
Montse un petonet i fins la tornada.
El iogurt amb la fruita super bó.
ResponEliminaMontse que desconectis i segur que
el nostre Empordà, tornarà a ser el que era.
Petons
Pobre Empordà però diuen que els arbres rebrotaran, a veure.
ResponEliminaEm puc canviar el gust del iogurt? Es que el de coco...
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Quina llàstima l'incendi a l'Empordà, quina ràbia i quina sensació d'impotència tant gran!!
ResponEliminaAquesta macedònia amb el iogurt de coco, ha d'estar boníssima!
ptns!!
Montse, encara no havia vist la teva macedònia, deliciosa, m'encanta el iogurt de coco!!! Avui veia a les noticies que molts arbres rebrotaran perque només estan cremats per fora, trigaran uns anys, pero segur que l'Empordà tornara a ser tan maco com sempre. Petons
ResponEliminaAquesta macedònia ha d'estar boníssima! Llàstima que porti iogurt de coco... No m'agrada ^^"
ResponEliminaCom a seguidora del teu blog,et faig un regal que podràs trobar en el meu blog. Espero que t'agradi:
http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster-award.html
Montse, jo també entrava per donar-te el mateix regalet que la laia. Fa molt temps que no et veig per aquí, espere que t'animen els premis, Realment no sóc gaire d’aquestes coses però l’he rebut 4 vegades i bé, al final m’hi he posat
ResponEliminaUn petó
Marta
http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
Un postre buenísimo para bajar la comida, y bien sano!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Hola! He voltat una mica pel teu blog i m'ha agradat molt, t'he deixat un "regalet" al meu blog, si tens una estona i vols passar-lo a recollir, pots fer-ho a:
ResponEliminahttp://aromafiguera.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
Fins aviat!
M'han agafat unes ganes terribles de tastar-ho...ara mateix...quina ràbia !!!!....i es que m'estic imaginant el gust. Bona fotografia.
ResponEliminaEl coco y el ron le van de perlas a la macedonia, que rica! un beso
ResponEliminaHola!
ResponEliminaMe encanta tu blog, por eso tienes un premio esperando en el mío.
Saludos
Tot i que són postres d'estiu, no diria pas que no a una macedònia com aquesta! A més, el coco és un ingredient molt nadalenc, oi? ;)
ResponElimina