divendres, 10 d’abril del 2015

Coc de full amb pera, feta i rúcula


Tenir pasta de full fresca o congelada a la nevera és un gran recurs. Sempre acostumo a tenir-ne perquè soluciona més d'un sopar improvitzat, unes postres prou presentables o serveix de base per a un pastís de fruites.

La pasta de full és dels articles alimentaris que no val la pena fer a casa ni per cost, ni per sabor, ni per la pròpia satisfacció que sempre donen les coses casolanes. Perquè fer pasta de full amb un resultat òptim és costós de temps i elaboració i sovint el resultat no acostuma a ser igual que el de pastisseria o l'industrial.

He provat diverses marques, i sense desmerèixer aquelles que no conec, una de les que més m'agraden és la pasta de full fresca dels supermercats Lidl. Sempre té un bon resultat, és cruixent, no excessivament llardosa, i puja, si et convé, generosament.

La pasta fullada sembla que té el seu origen al Pròxim Orient, amb la qual encara es fan moltes pastes típiques, sovint barrejades amb mel o cabell d'àngel. S'utilitza al shnecken, un pastisset alemany amb forma de cargol, amb panses i sucre que a França en diuen "pain aux raisins", al croissant universalment conegut al qual se li afegeix mantega, a l'sfogliatella riccia, una pasta italiana deliciosa amb capes de pasta de full i capes de crema de llimona, als miguelitos, un dolç manxeg amb forma quadrada d'únic mos, farcit de crema i empolsinat de sucre amb pols, i per descomptat la resta de preparacions més conegudes: canya, tortell, ulleres i llaçets.

Aquest és un coc que es prepara en un no-res, el mateix temps que durarà al plat!

QUÈ NECESSITEM?
  • pasta de full fresca o congelada
  • peres del tipus conference
  • formatge d'untar
  • formatge feta
  • rúcula
  • sal
  • pebre
  • pols d'all sec

COM HO FEM?

Pre-escalfem el forn a 230º funció ventilador o dalt i baix. Descongelem la pasta si és el cas. Si és fresca, directament la tallem a rectangles.

La punxem amb una forquilla, així farem que no ens pugi gaire. L'enfornem fins que la veiem gairebé daurada.

Mentrestant rentem i tallem la pera a gallons conservant la pell. La posem en un plat, esquitxada d'aigua, durant dos minuts i mig al microones a 900W.

Untem el formatge crema a la pasta de full, anem amb compte perquè no es trenqui i li espolsem l'all sec. Posem la pera al damunt i el formatge feta desgranat (ho podeu fer amb formatge rull de cabra o amb ricotta, segons us agradi la intensitat de sabor) i ho enfornem un parell de minuts a la mateixa temperatura d'abans, just perquè s'atemperi. Ho servim amb la rúcula per damunt i salpebrem.



6 comentaris:

  1. Tens tota la raó, la pasta de full és una gran aliada a la cuina i tu avui ens l'has preparat amb uns ingredients molt encertats, veient la foto venen ganes de mossegar.
    Muas

    ResponElimina
  2. Una magnifica propuesta con la buena y olvidad pera que junto a los demás ingredientes hacen una cena fantástica, fácil y divina¡
    Petons

    ResponElimina
  3. Como me gusta esta coca Montse!!, una delicia
    Buen finde guapa

    ResponElimina
  4. De feta sempre tinc a la nevera i aquesta coca m´ha encantat!!! Petonets

    ResponElimina
  5. He trobat el teu bloc gràcies al "repte PKU" que he vist que diversos bloggers de cuina estaven fent :) Et segueixo ara mateix!!! Jo també tinc PKU i tot i que no he de restringir-me molt les proteïnes perquè sóc "hiper" (com diu el dr. campistol que potser coneixeràs) m'ha fet molta il·lusió trobar al teu bloc un índex de receptes pku :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert, una recepta boníssima i més ara que arriba el bon temps i venen de gust coses més fresquetes i amb fruita!!

      Elimina