diumenge, 18 de setembre del 2011

Gaspatxo de síndria


Aquest ha estat un estiu diferent, tant particular com en general. Tots els estius són diferents els uns dels altres, però n'hi ha que marquen història, que trenquen costums o comencen camins...

El que sí que és cert és que l'estiu metereològic va començar tard, molt tard. Va fer un juliol que semblava setembre i ara fa un setembre que sembla juliol... Sembla que la cosa ja va de baixa, i aviat deixarem aquests dies xafogosos on la rutina ja no convida a tenir calor i ja comença a venir de gust posar-se una jaqueteta...

El plat d'avui, un gaspatxo amb aquestes síndries tan delicioses que hem tingut aquest any, potser ja serà el darrer plat d'estiu, estiu, i donarem pas a plats més calents, més consistents per encarar la fresca...

Com en altres ocasions, també he posat una mica de poma, que el suavitza i li dóna cos. Vinga! preneu nota:

QUÈ HI POSEM?

  • 500gr de síndria
  • 300gr de tomàquet madur de pera o de branca
  • 1 tallet de pebrot vermell
  • 1/2 poma fuji o granny smith
  • 1/2 gra d'all
  • 2 cullarades d'oli
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • 1 culleradeta de moka, de sal
  • per acompanyar:
    • ou dur
    • encenalls de ceba fregida *en podeu trobar a Farinetes
    • fulles de menta picades
COM?

Treiem les llavors de la síndria, dels tomàquets i del pebrot. Pelem la poma i passem tots els ingredients pel pimer. Reservem  l'oli i el vinagre al final, per a conservar millor la intensitat del color.

Servim ben fresc acompanyat d'entrebancs d'ou dur talladet, ceba fregida i menta picada. 

Tasteu-lo! Més suau, més delicat que el gaspatxo tradicional. Us sorprendrà!!

12 comentaris:

  1. Molt bona recepta per retornar al món blocaire!!!
    Benvinguda, t'hem trobat a faltar. Ara, a tope!!
    Encara venen de gust aquets plats, pero esperem que haviat poguem fer unes bones sopetes...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. M'encanten els gaspatxos diferents del tradicional... i el de síndria és un dels meus preferits. M'apunto el truquet de la poma, ha de quedar molt bé ;)

    ResponElimina
  3. tens raó Montse! ha estat un estiu ben diferent!!!! i ara crec que ja podem anar guardant les xancles i les tovalloles.. 8( m'encnata el gaspatxo de síndria!!! molts petonets

    ResponElimina
  4. Benvinguda!! la veritat és que jo ja tinc ganes de que faci fred.... quan es torna a la rutina al setembre s'agraeix...! aquest gaspatxo ha de ser boníssim, jo sóc una fan d'aquest plat tant estiuenc i refrescant!

    muakis

    ResponElimina
  5. Si encara venen de gust menjar coses fresquetes.
    Benvinguda de nou
    petons

    ResponElimina
  6. Ja tenia ganes de que arribés una mica de fresca...
    Aquest estiu el vaig preparar per primera vegada, m'apunto el truc de la poma.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Tens raó, aquest estiu ha estat atípic. Però per fi sembla que podem començar a treure les jaquetes!! Quines ganesss!
    M'apunto la recepta i la idea de la poma!
    Petons!

    ResponElimina
  8. De la mateixa manera que a l'hivern faig alguna cremeta freda, a l'estiu no en descarto de calentes...així que visca les cremes fredes i calentes tot l'any!. A jutjar per les fotos és ben espesseta i saborosa.
    Em va fer molt feliç poder-te conèixer dissabte, crec que podrem compartir molts bons moments, culinaris o no... Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Benvinguda de nou
    una receta muy apta todavia con las temperaturas de estge septiembre.Te ha quedado una foto muy bonita y se ve claramente lo bueno que es
    peto

    ResponElimina
  10. Quin gaspatxo mes bó, d'aquells que sempre venen de gust.
    Vaig estar encantada de conèixer-te el passat dissabte.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Montse, a mi personalment m'agraden més aquests gaspatxos de fruita que l'original! :)
    Petons!

    ResponElimina
  12. Un entrant molt refrescant i saborós per aquest setembre tan calurós. Jo no recordava cap any en què començar el curs fos tant dur...

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina