dissabte, 29 d’octubre del 2011

Arròs inflat d'arròs amb llet


La meva relació amb l'arròs amb llet no és gaire bona, i no serà perquè no m'agradi el gust o la textura, sinó simplement perquè considero que són unes postres molt potents per acabar un àpat. L'arròs té un poder saciant important i no l'assimilo com a final d'un dinar o un sopar. Però potser és perquè l'he provat poc, perquè el mateix argument el podria fer servir per un pastís i no ho faig...

Però bé, com que no estic en un moment personal per parlar de relacions i contradiccions, sí que he volgut posar un xic d'imaginació al tema perquè em feia il·lusió participar a Memòries d'una cuinera, de les amigues blocaires Judith i Mònica. He de dir que havia descartat participar-hi en primera instància, però la Judith és una persona que té el poder d'engrescar a la gent, de motivar-nos a fer invents culinaris. Em va dir: "sempre li pots donar la volta a les postres", i això he fet! L'arròs amb llet tradicional és humit, cremós. Aquest arròs inflat és cruixent, solt. Una proposta més de tipus "snack" per a picar com si fossin crispetes o entreteniments llaminers. Us explico.

QUÈ NECESSITEM?  (per a 2 racions)
  • 50g d'arròs de gra normal
  • 2 gots d'aigua
  • 1 got de llet
  • la pell d'una llimona
  • canyella (en branca i mòlta)
  • ratlladura de llimona
  • 3 cs sucre morè
  • oli de girasol
COM HO FEM?

Coem l'arròs primer 25 minuts com és habitual. Escórrer bé. Un cop cuit, fem bullir l'arròs amb la llet, la branca de canyella i la pell de llimona. Ho infusionem 5 minuts més. Escorrem.
Col·loquem l'arròs a la safata de forn o en un motlle antiadherent. L'enfornem a 80º durant gairebé dues hores fins que queda ben sec.
Acte seguit el fem fregir amb oli ben abundant. El deixem escórrer en un colador i quan encara és calent afegir les 3 cullerades de sucre i la canyella en pols. Per últim he afegit ratlladura de llimona i l'he escampada pel damunt.

Un caprici per picar sense parar!


17 comentaris:

  1. Montse, espero que aquestes contradiccions es comencin a posar al seu lloc i que tot vagi millor!
    I aquest snack que ens presentes em sembla sensacional... i quina raó que té amb el poder engrescador de la meva estimada Judith!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. A mi em passa com tu, no m'agrada l'arros amb llet. Per aixo, aquestes variacions les trobo fantastiques, molt millor que l'original. Una proposta original, divertida i segur que molt bona!

    ResponElimina
  3. QUina recepta més xulaa!! semblen migues d'arròs amb llet!! super original! bona recepta!! petons

    ResponElimina
  4. Ostres Montse que original!! m'agrada molt la idea!!!

    muakis

    ResponElimina
  5. Fantàstic, la teva proposta m'agradat molt.
    Me l'apunto,ho trobo super original.
    Petons

    ResponElimina
  6. Mare meva, quina feinada. Pero fa una pinta fantástica.Apuntada a pendents, s'ha de provar.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Quina recepta més original!! m´ha encantat...un petonet

    ResponElimina
  8. olééééééé! quina artista estás feta nena!!! m'has deixat al·lucinada!! no saps la il·lussió que m'ha fet veure la recepta de tanta gent que no li agrada l'arròs amb llet i heu fet unes grans versions! ole, ole i ole!!!!!! moltíssimes gràcies bonica!!!! espero que aquesta època personal millori, ja saps on estem, ok???? ah! i no pateixis que no et faré arròs amb llet!!!! ;)

    ResponElimina
  9. caray me has sorprendido con estas migas de arroz hinchado,me ha gustado
    bona castanyada
    peto

    ResponElimina
  10. Me n'alegro que t'animés la Judith, una proposta molt original! Sort que no t'agradava sinó ves a saber que ens haguessis preparat.
    Petons i gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. M'agrada molt aquesta proposta, més que l'arròs amb llet tradicional!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  12. Ei! Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris. No estic complint amb el ritme de publicació habitual...però me n'alegro que passeu per aquí. Un petonàs.

    ResponElimina
  13. Quina versió més original, està clar que ets una de les reines de la imaginació quan et poses a la cuina!Una abraçada!

    ResponElimina
  14. piatto molto gustoso e interessnate.

    ResponElimina
  15. wow..sounds scrumptiously tasty...
    just found your space...love your space..
    excellent posts with inviting cliks..
    Am your happy follower now..:)
    do stop by mine sometime.
    Tasty Appetite

    ResponElimina