diumenge, 16 d’octubre del 2011

Medallons de moniato


Hem arribat a mitjans del mes d'octubre i continua la calor. Molt poques estones convé una manigueta, només al matí ben d'hora i cap al vespre, si el dia està fresquet... Tot i això el calendari de les fruites, verdures i hortalisses continua el seu curs, una mica capgirat val a dir, però canvia. Així ara ja es comencen a sentir les flaires que deixen les parades de les castanyeres i que ens anuncien l'arribada de la tardor. Les fulles no cauen al mateix ritme que altres anys. És un principi de tardor, un xic especial.

Però bé, ja som a dia 16 d'octubre i en aquesta cas jo també m'he retrassat una mica. Però no volia deixar de participar en La recepta del 15 que els amics de Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens proposen cada mes. Aquest cop es tractava de fer alguna cosa amb moniatos, un ingredient molt versàtil, que permet preparacions dolces i salades, que gaudeix d'una textura que propicia poder-lo fer d'infinitat de maneres i coccions. A casa en fem servir sovint durant la temporada. En fem xips, acompanyaments, cremes, com a ingredient de pastissos i madalenes. És un ingredient que, com la patata, ens va molt bé com a base de moltes receptes per als pku.

La recepta és d'allò més senzilla però no per això deixa de ser saborosa. Una manera de fer-los pràctica i on el gust final sorprèn.


QUÈ NECESSITEM? (per a 3 o 4 persones)
          • 500 g de moniato
          • 3 cullerades d'oli d'oliva verge
          • sal marina gruixuda
          • espècies: orenga, alfàbrega i marduix

COM HO FEM?

Escalfem el forn a 200º. Pelem els moniatos i els rentem bé amb aigua. Els tallem en medallons d'un centímetre de gruix aproximadament. Els posem en un bol, afegim l'oli d'oliva, la sal, ho remenem bé i ho deixem macerar una estona. Cobrim la safata amb paper de forn i posem els medallons. Els espolsem bé amb les espècies i els enfornem 20 minuts fins que queden daurats i tous.

Són més deliciosos calents! Tasteu-ho! Us agradarà!




5 comentaris:

  1. Una idea original de menjar moniatos. Mare meva , si n'hi ha de receptes de moniatos....no ho hauría dit mai.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta tenen aquest moniatos, amb el toc saldet i les espècies em sembla una menja sensacional!
    Clar que et posem a l'índex, que no passa res si s'arriba tard! :D
    Moltes gràcies per participar guapa!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Ohhh q bons que han de ser així amanits!! m'agrada la idea i senzill!!

    muakis

    ResponElimina
  4. Un bon acompanyament, senzill i bonísssssssim. Ah! i ahir ja va començar a refrescar, almenys al vespre jo ja estava morta de ferd!!!! petonets

    ResponElimina
  5. A casa també ens agraden molt els moniatos i en fem molt sovint.
    M'agrada la teva recepta, senzilla i molt bona ha de ser un acompanyament ideal per molts plats.

    ResponElimina