Aquesta vegada tenim la blogosfera plena d'ous farcits. A Memòries d'una cuinera ens engresquen a preparar un àpat econòmic i pràctic per a dinar fora. I quina opció és més fàcil per a gaudir d'un dinar a l'aire lliure, ara que ja fa bon temps, que uns ous durs?
Els ous farcits tenen molt de joc: se'n fan de gratinats al forn, amb farcits dolcencs i salats, amb opcions vegetals i més proteïniques. I és que l'ou és molt versàtil!
Un our dur té un fantàstic avantatge: en lloc fresc es conserven perfectament durant 4 dies. A temperatura ambient aguanten 2, fins i tot a l'estiu i sense pelar.
Fer ous durs és tasca fàcil, però convé recordar alguns trucs:
- cal bullir-los en aigua freda, salada i ben coberts d'aigua (1 cm o 2 per damunt )
- no hem d'excedir dels 12 minuts, sinó el rovell ens quedarà verdós
- la sal ens ajudarà a pelar-los, però també passar-los per aigua freda en acabar i fer-ho quan encara no estan freds del tot
- i per a tallar-los per la meitat cal fer servir un ganivet mullat. Ens assegurem d'una meitat perfecta i el rovell no s'enganxa.
Aquest farciment que us presento resulta fresc, amb el toc de la menta i molt suau per la salsa lleugera de iogurt.Veureu:
QUÈ NECESSITEM? (per persona)
- 2 ous
- una llesca de salmó fumat
- una cullerada de tàperes
- una cullereta d'olivada o patè d'olives negres
- un iogurt natural
- una cullereta de suc de llimona
- 1/4 gra d'all
- menta
- sal
COM HO FEM?
Bullim els ous en aigua salada i freda, seguint els consells anteriors. Un cop bullits els tallem per la meitat i en un bol barregem els rovells esmicolats (en reservem un per ratllar i decorar), el salmó tallat a bocins petits, les tàperes, la menta picada i la cullereta d'olivada. Ho rememem bé. Preparem la salsa amb una punta de gra d'all ben picat, mig iogurt, sal i les gotes de llimona.
L'aboquem al damunt i en decorem alguns amb ou ratllat, i d'altres amb una mica d'olivada.
Els servim ben frescos.
Espero que us agradin i a gaudir de l'aire lliure!!