Aquesta vegada tenim la blogosfera plena d'ous farcits. A Memòries d'una cuinera ens engresquen a preparar un àpat econòmic i pràctic per a dinar fora. I quina opció és més fàcil per a gaudir d'un dinar a l'aire lliure, ara que ja fa bon temps, que uns ous durs?
Els ous farcits tenen molt de joc: se'n fan de gratinats al forn, amb farcits dolcencs i salats, amb opcions vegetals i més proteïniques. I és que l'ou és molt versàtil!
Un our dur té un fantàstic avantatge: en lloc fresc es conserven perfectament durant 4 dies. A temperatura ambient aguanten 2, fins i tot a l'estiu i sense pelar.
Fer ous durs és tasca fàcil, però convé recordar alguns trucs:
- cal bullir-los en aigua freda, salada i ben coberts d'aigua (1 cm o 2 per damunt )
- no hem d'excedir dels 12 minuts, sinó el rovell ens quedarà verdós
- la sal ens ajudarà a pelar-los, però també passar-los per aigua freda en acabar i fer-ho quan encara no estan freds del tot
- i per a tallar-los per la meitat cal fer servir un ganivet mullat. Ens assegurem d'una meitat perfecta i el rovell no s'enganxa.
Aquest farciment que us presento resulta fresc, amb el toc de la menta i molt suau per la salsa lleugera de iogurt.Veureu:
QUÈ NECESSITEM? (per persona)
- 2 ous
- una llesca de salmó fumat
- una cullerada de tàperes
- una cullereta d'olivada o patè d'olives negres
- un iogurt natural
- una cullereta de suc de llimona
- 1/4 gra d'all
- menta
- sal
COM HO FEM?
Bullim els ous en aigua salada i freda, seguint els consells anteriors. Un cop bullits els tallem per la meitat i en un bol barregem els rovells esmicolats (en reservem un per ratllar i decorar), el salmó tallat a bocins petits, les tàperes, la menta picada i la cullereta d'olivada. Ho rememem bé. Preparem la salsa amb una punta de gra d'all ben picat, mig iogurt, sal i les gotes de llimona.
L'aboquem al damunt i en decorem alguns amb ou ratllat, i d'altres amb una mica d'olivada.
Els servim ben frescos.
Espero que us agradin i a gaudir de l'aire lliure!!
ugggg blogger com posa les coses de dificils.
ResponEliminaEt deia que m'agrada la combinació que has fet servir.
Guardare la recepte que ara a l'estiu be molt de gust aquests tipus de plats.
Fins dema
Un petonet
Què bé Neus! Venint de tu, m'afalaga! Molts petonets guapa i fins demà (avui ja!)
EliminaUn festival de huevos este mes y tu aportación una buena combinacion tambien.
ResponEliminaFins dema
peto
Gràcies mestre! Fins dintre d'una estoneta...
EliminaAmb salmó fumat, a casa, segur que els hi agradaran molt!!!
ResponEliminaPer cert, com estic contenta de tornar-te a veure per el bloc i vull que segueixis endevant, tens un premi al meu bloc que es per tú... Espero que t'agradi!!
Petonets.
Quina ilu Gemma! em fa tanta il·lusió!!! Tot just faré un any de bloc i un premi de tu, la repostera number one, per mi és tot un honor. M'agrada molt que hi siguis, els teus ànims encoratjadors i sobretot, sobretot que hagis pensat en mi. No saps com t'ho agraeixo! Molts petons guapa!!
EliminaCarai Montse! Quins ous més bons... en el teu bloc hi ha molt bones idees, es seguiré atentament! Petons
ResponEliminaM'alegro molt que t'agradi! És recíproc. Jo aprenc molt de tots vosaltres! Petonets.
EliminaUn farcit gustós i refrescant, m'encanta el toc de la menta. Això sí, jo a la salsa no hi poso all ;)
ResponEliminaSi que és refrescant, i hi poso una punteta tan sutil d'all que pràcticament no es nota, només l'aroma! Però l'all és especial, ho sé! Una abraçada
Eliminaohh! quins ous més bons, l'olivada m'agrada molt!! saps que no sabia que per tallar-los per la meitat sense que s'enganxi el rovell necessitaves un ganivet mullat! avui ja he aprés una cosa nova!!
ResponEliminapetonets**
Entre tots aprenem. Jo aprenc cada dia amb tots vosaltres. Gràcies Lídia! *** petonets!!!
Eliminavisca Montse! cóm vols que no acceptessim aquesta recepta? si és fantàstica i no pot faltar al recull! un milió de gràcies per participar guapa. petonets
ResponEliminaGràcies reina. Què guapes sou! M'alegro que encara hi pugui participar!!! Muà!!
EliminaQuina pinta més bona fan aquests ous farcits
ResponEliminaPetons
Moltes gràcies Montse per els consells.
ResponEliminaUns ous ideals per aquest temps.
Bonissims!!!!!!
Una forta abraçada
Me encanta tu receta. Fácil y fresquita. Enhorabuena.
ResponElimina