dimarts, 25 de febrer del 2014

Cistell d'ou a l'anglesa


D'english breakfast n'hi ha de moltes maneres, admeten moltes variants, més o menys com en tots els plats, però en aquest cas, m'atreviria a dir que una mica més que la resta. Perquè hi ha qui afegeix xampinyons, formatge, tomàquets passats per la planxa o algun tipus de llegum (mongetes, fajols o fins i tot llenties)...Però la base del plat sempre és la mateixa: una torrada de pa de motlle (pa anglès), beicon i ou. Aquests tres ingredients no hi manquen mai.

A mi els ous he de dir que m'agraden de tota manera, sempre i quan tinguin la clara un xic cuita. Si està molt crua no em convenç. Sóc de truita poc feta, sigui farcida o a la francesa, de remenats, d'ous ferrats amb blonda torradeta i rovell ben tendre -com diu la Ruscalleda-, de pizzes a l'uovo, o de pizzes Riccardone (amb beicon i ous ferrats) de la pizzeria La Piazza de Sant Llorenç de la Muga, on per cert us convido que us deixeu caure algun dia. Hi tornareu!

Si voleu trobar varietats d'english breakfast i no voleu anar fins a UK, doneu una volta pel barri del Raval de Barcelona, passegeu-vos a l'hora d'esmorzar pels seus nombrosos bars. Veureu totes les versions i us perfumareu d'un intens olor a beicon...  ;-)

Aquesta recepta és d'aquelles capritxoses,"resultones", econòmiques i que es fan en un plis-plas, amb ingredients que segur teniu a casa.

Vinga! A gaudir amb poca feina:

QUÈ NECESSITEM?

  • Ous
  • Cansalada viada fumada (beicon) 
  • Llesques de pa de motlle (jo integral o de cereals)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga (opcional) 

COM HO FEM?

Preescalfem el forn a 190º, dalt i baix.

Untem de mantega els receptacles d'un motlle de magdalenes.
Estirem amb el corró les llesques de pa de motlle.
Les tallem en rodó amb un ganivet o tisores d'una mida superior a la base dels forats del motlle, les posem a dins de cada forat i mirem d'apretar-les tot adaptant-les a l'espai. Les ruixem amb un raig d'oli.
Agafem una llesca de cansalada i envoltem la paret dels forats. Si ho preferiu podeu substituir la cansalada per pernil dolç o ibèric. Hi trenquem un ou a dins, salem, espolsem una mica de pebre i orenga, i una mica de formatge ratllat.

Enfornem 15 minuts (si fem servir aire, amb 10-11 minuts n'hi ha prou). Amb aquest temps el rovell queda just cuit i la clara quallada. Adapteu el temps al vostre gust de cocció dels ous. El resultat serà el mateix.

Els servim acompanyats d'una amanida abans no es refredin.

Espero que us agradi!


8 comentaris:


  1. La veritat és que a Londres no m´he preocupat massa dels desdejunis. El que si he fet és provar pastissos, tant dolços com els clàssics pie de tota mena de productes. Molt bons, per cert.
    És un desdejuni excel-lent. Els diumenges solc fer alguna cosa especial així que ho poso en preferents.
    Salutacions!

    ResponElimina
  2. un desayuno genial con esta combinacion Montse¡
    Mañana probare tu Cremós de bròquil blanc amb bacallà fumat
    Peto

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta versió del clàssic esmorzar anglès, el trobo super original!
    I amb l'èxit assegurat, seguríssim :)

    ResponElimina
  4. Me gusta lo que veo, me quedo por aquí!! Si te apetece conocerme: la tata conxi

    ResponElimina
  5. Jo m´apunto si o si a aquests esmorzars Montse!!! son molt feliç esmorzant ous. Petonets maca!!! i amuntttttt!!!! Ok????

    ResponElimina
  6. Como me gusta!!!! porque esta tan buena esta mezcla....
    Vengaaaa que hoy hemos recibido delicatessen, ehhhh
    Bss

    ResponElimina
  7. Quin ous!! m'agraden m'agraden

    Muas Bon finde

    ResponElimina
  8. Un esmorzar moooooolt complert!!!
    Conenta de veure't mes sovint....ara que jo no arrenco...jajaja
    Petonets.

    ResponElimina