dilluns, 17 de febrer del 2014

Cremós de bròquil blanc amb bacallà fumat




El bròquil blanc, altrament dit coliflor, no és altra cosa que una col que es menja quan encara és poncella. Així que el que estem menjant és una floreta en el seu estat més immadur! És una de les verdures reines de l'hivern i ara estan en el millor moment.

El pobre bròquil sovint és abandonat a la cuina per la olor que fa en bullir-lo. Hi ha moltes maneres de reduir pràcticament la seva olor, des de posar-hi una cullerada de vinagre a l'aigua de bullir o un trosset de branca d'api, o bé -la que m'agrada més a mi- posar-hi un bocí de pa remullat amb llet. Com sigui, tampoc no cal bullir-lo molt, ni posar-hi massa aigua, pràcticament el podríem fer al vapor. Així que no desprendrà massa olor.

El resultat és un puré sorprenent, que sembla més una brandada que altra cosa, i que el gust del bròquil és tant sutil com delicat, ideal per a tots els públics. Proveu-ho! Estic convençuda que us agradarà!

QUÈ NECESSITEM?

  • un bròquil blanc petit
  • 100 g de mantega
  • 1 filet de bacallà (o verat) fumat
  • ous (succedani de caviar) de truita de riu
  • sal
  • aigua mineral
  • julivert
  • molla de pa remullada amb llet 

COM HO FEM?

Renteu curosament el bròquil i separeu-ne els brots. Poseu-los a bullir amb l'aigua mineral (que no arribi a cobrir-lo) i una cullerada de sal, així mantindrà més el seu gust. Afegiu-hi el pa remullat amb llet si voleu evitar un xic l'olor.
Un cop bullit, escorreu-lo i tritureu-lo amb el braç elèctric junt amb la mantega. Ha de quedar un puré ben fi.
Quan s'hagi refredat, poseu-lo en un bol o got per servir. Afegiu uns trossos de bacallà fumat. Decoreu-lo amb ous de truita i julivert picat. 

Aquesta recepta és de la revista Cuina, cuinada en directe per en Pep Nogué al curs monogràfic de verdures.




6 comentaris:

  1. A casa ens agrada molt la coliflor i la mengem sovint, a diferencia d'altres que no la poden ni veure. N'he fet varies cremes diferents amb ella però mai l'he acompanyada amb bacallà, bona idea. Petons i bona semana!

    Ana

    ResponElimina
  2. A mi m'encanta la col-i-flor. Reconec que mai l'he fet en crema, com la teva. Amb el bacallà fumat sembla que hi ha de combinar molt bé!

    ResponElimina
  3. Montse no sabia este truco del pan con leche los otros si,yo siempre la hago al vapor.
    me gusta esta combinacion y me la llevo.
    petons

    ResponElimina
  4. Soy una de las raras que me gusta la coliflor, pero tengo que reconocer que no la he probado en crema
    Bss

    ResponElimina
  5. Acabo de deixar bullida una de sencera per demà, això si, amb crema si que la mengen tots, d.altres maneres nomes jo soleta, em xifla!. Un gotet ben bo Montse. Petonets

    ResponElimina
  6. Jo en tinc molta de coliflor ara, la propera vegada la probarem així, crec que el bacallà li ha de donar un que diferent
    Muas

    ResponElimina