És curiós com les olors de vegades et transporten a temps passats o a llocs diferents...Amb les tortetes de Santa Teresa, que és com hem dit a casa sempre a aquestes llesques amb ou, "torrijas", em fan viatjar al temps de beneir la palma, de guarnir-la amb uns caramels i dolços deliciosos que només existien aquells dies de la setmana santa, als dies de vacances de la primavera, a estrenar un vestit i unes sabates, sovint "merceditas"...
La olor de la llet barrejada amb canyella que desprenen aquestes llesques dolces, em fa entrar salivera. Però com que tradicionalment es preparen fregides, he volgut alleugerir-les una mica preparant-les al forn. El resultat és diferent, és clar, però no per això descartable. Les fregides són més pesades, però queden totes elles més sucoses, amb les del forn, es pot aconseguir un acabat molt semblant si reservem una mica de la llet aromatitzada per després d'enfornar. Mantenen més la forma de llesca que les tradicionals, però la crosta queda sucada i no pas dura, malgrat que mantingui la seva fermesa.
A mi m'han convençut. L'aportació calòrica es veu minvada, això és evident, tot i que té força sucre. Així sembla que tens la llicència per a degustar-les una mica més i tens menys remordiments!
QUÈ NECESSITEM?
- pa rústic (no baguette) de fa 2 dies, com a mínim
- mig litre de llet desnatada
- 2 cullerades de sucre
- una branca de canyella
- un tros de pell de llimona
- un tros de pell de taronja
- la grana de la meitat d'una beina de vainilla
- 2 ous L
- 2 cullerades de sucre amb una cullerada de postre de canyella molta
COM HO FEM?
Escalfem el forn, dalt i baix a 200º. Preparem la safata del forn amb paper adequat per a fornejar.
Sense que arribi a bullir, infusionem la llet amb les pells de llimona i taronja, la branca de canyella, la vainilla i el sucre. La deixem refredar.
En un altre bol, batem els ous una mica, fins que estiguin un xic escumosos.
Tallem el pa en llesques de mínim 2 cm i les remullem a la llet. Reservem el que ens quedi sobrant.
Tot seguit les arrebossem per l'ou i les posem damunt la safata del forn. Hi espolsem per sobre el sucre que hem barrejat amb canyella.
Les deixem coure 8-10 minuts a la part del mig del forn (no feu servir ventilador, s'assecarien en excés) i no cal que les hi doneu la volta.
Passat aquest temps, les gratineu un parell de minuts perquè agafin color més torradet.
Les traieu del forn i les poseu en una safata. Així calentes, hi aboqueu el que us ha sobrat de llet aromatitzada, i les serviu.
La idea de fer-les al forn l'he trobada aquí i aquí també, que jo he adaptat a la meva manera.
Jo només de pensar-hi també salivo! Que bones!! A veure si algun d'aquests dies m'animo i en preparo, que després de veure'n tantes receptes en tinc moltes ganes!!
ResponEliminaPetons!
Que bones, Montse! I fetes al forn, sense remordiments!
ResponEliminaQuina pinta!!!!
ResponEliminaJo tenia ganes de fer-les, però com he fet bunyols. Vaig creure que fora passar-me.
Petons
A mi també em transportan i ara al forn... ja en podem menjar el que volguem
ResponEliminaMuas
Ostres crec que son les primeres que veig fetes al forn, jo fins hi tot les croquetes i les crestes, que queden la mar de be. Bona Opció Montse! mes petons
ResponEliminaMuy buena idea Montse asi mas digestivas y con menos calorias.
ResponEliminame gusta la receta asi.
Bon cap de setmana
Peto
Hola, ontse! Moltes gràcies pel teu comentari! La veritat és que últimament em moc poc pels blocs de cuina, intento no descuidar el meu, ara hi he entrat perquè vull publicar una recepta, però últimament estic més a Flickr https://www.flickr.com/photos/fogons/ Si en tens un compte et puc obrir el meu, ara el tinc el privat les darreres fotos.
ResponEliminaBé,no coneixia el teu bloc i m'agrada! T'intento seguir!
Petonets, bonica!
UNA BONA IDEA QUE M'HAS DONAT per no sentirme tan culpable!! jaja
ResponEliminaSalutacions i bona setmana :)))