dijous, 12 de febrer del 2015

Galeta per Valentine's day


El dia de Sant Valentí, 14 de febrer, se celebra als països anglosaxons el dia dels enamorats. A Catalunya ho celebrem el dia de Sant Jordi, arrel de la història romàntica d'aquest cavaller amb la donzella estimada. Cap al segle XV, però, també hi ha referències que el dia dels enamorats coincidia amb el dia de Sant Valentí (font: Wikipedia i Sàpiens).
Com a festa anglosaxona s'ha exportat arreu del món, i són tantes les imatges referents a aquest dia que circulen per la xarxa, que gairebé obliga a fer-ne menció. Altra cosa és si decidim celebrar-ho o no, això ja queda al terreny particular de cadascú.

Les festes anglosaxones, el seu menjar i les seves tradicions tenen gran influència entre els països que s'ho miren com a referent o bé a les antigues colònies. Així, el Blue Monday, el Halloween, i el Valentine's Day es converteixen sovint, allà on se celebra, en dies que hereten tradicions foranes amb finalitats bàsicament comercials que, com el dia del Pare o de la Mare serveixen per això, per gratar la butxaca d'aquells que les segueixen i incorporant costums vinguts de fora. Aquí a Catalunya hi ha pobles que fan un mixt, acollint-se a que molts d'ells tenen arrels celtes que justifiquen la celebració de les tradicions autòctones i aquestes adquirides.
font: Google imatges

A casa meva se celebra tot. Amb això vull dir que tampoc no m'enfadaré si es vol celebrar el "truco-trato" per Halloween o la meva parella vol penjar de la façana de casa un cartell ben gran que digui "T'estimo" o millor dit "Happy Valentine's" a l'estil de la pel·lícula Algo para recordar (Sleepless in Seattle) 1993...  ;-)

Bé, aquestes galetes són un petit grapat de petons per aquest algú que em fa immensament feliç. I tant se val si ho celebrem o no. T'estimo M.!

QUÈ NECESSITEM?
  • 100 g d'oli de girasol
  • 100 g de sucre glaç
  • 1 ou
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla, o mitja beina de vainilla, o 1 culleradeta de sucre avainillat
  • 1 culleradeta d'impulsor o gasificant (tipus Royal)
  • 250 g de farina
  • colorant en gel vermell intens
  • 1 culleradeta de ginebra
COM HO FEM?

Preescalfem el forn a 180º (dalt i baix -no gratinador-, o millor encara funció ventilador)

Thermomix
Barregem tots els ingredients junts (excepte el colorant) 15 segons, velocitat 6.

A mà
Batem l'ou amb el sucre, l'oli i la vainilla. Afegim la farina i l'impulsor fins que estigui ben integrat

Us quedarà una massa fàcil de manipular (aparentment desgranada, però que es compacta en tocar-la). La posem entre dos papers de forn i l'allisem fins que quedi ben fina (un 4 mm-5 mm màxim) amb el rodet. 

Les tallem amb la forma desitjada i les posem a la safata del forn. Si les volem decorar, mullem el pinzell amb la ginebra i ho barregem amb el colorant (jo Wilton vermell Nadal) i les pintem.

Les enfornem 10 minuts i llestos!

Són unes galetes suaus de gust, no excessivament dolces ni amb regust mantecós. Fàcils i ràpides de fer, us agradaran! Recepta adaptada d'aquí.


6 comentaris:

  1. Montse te has quedado super bonitas, un besazo y a disfrutarlo
    Bss

    ResponElimina
  2. Com m agrada llegir- te i escoltar- te, ets una caixa de sorpresses....sempre tens una bona historia que compartir i m 'agrada la teva visió de la vida...sempre un somriure i sempre buscant la part positiva de tot.

    I si paso per casa teva, sere jo la que mirare el teu balcó aquest cop, per si hi ha un llençol penjat que digui t 'estimo.

    Unes galetes xulisimes, segur que la pitufa de la casa va quedar ben contenta.

    Un petonet wuapi i a celebrar que avui es divendres

    ResponElimina
  3. Bonitas galletas y muy buenas, hechas con mucho amor y con dedicatoria al que te hace vibrar tu corazón. Felicidades por todo, te lo mereces, eres una gran dona¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. oooeeeeee! Jo també he fet galetes en forma de cor :)
    Són tan cursis, jijiji... però són tan mones... :)

    ResponElimina
  5. Per fi veig les teves galetes!!!!! que maques han quedat i molt romàntiques jajajaja. M´agrada molt que algu et fagi ballar el cor com a tu t´agrada, t´ho mereixes Montse! Petonets maca.

    ResponElimina
  6. Doncs si senyora a gaudir d'aquests i tots els moments bons que vinguin. I haurà flipat amb tants de petons ;)
    Muas

    ResponElimina