Sembla que les amanides no són gaire amigues de l'hivern. A casa, però, en seguim consumint, amb menys mesura que a l'estiu i molt sovint les canviem del sopar (molt més habitual quan fa calor) al dinar. Penso que és un bon recurs d'un primer plat ràpid i saludable.
Particularment les amanides em donen molt sovint el termòmetre de qualitat i originalitat dels restaurants on vaig. El restaurant on em serveixen una amanida amb un enciam iceberg, absolutament insuls, ja em baixa en picat l'apreciació dels següents plats que em puguin oferir. Agraeixo profundament que les amanides siguin amb enciams variats, si pot ser de temporada i el súmmum és fer servir enciams que prèviament s'han netejat sencers i s'han ben eixugat a la pròpia cuina del restaurant. El gust és tan diferent!! Em puc conformar amb els enciams de bossa (envasats tallats) davant d'un iceberg, és clar, però considero que el volum d'amanides d'un restaurant ha de permetre l'altra opció, molt més bona, pel meu gust.
A casa m'agrada combinar diferents classes de verd, però procuro fer servir l'enciam que més o menys toca per l'època de l'any. L'escarola, per exemple, és dels mesos freds i ara al febrer està al seu millor moment i resulta tendra i molt menys amarga. D'igual forma passa amb els tomàquets, no és el mateix un tomàquet d'ara, que un del mes de juliol, ja ho sabem. Així que trieu al vostre gust l'opció que us agradi, jo tinc el costum d'olorar els tomàquets i deixar-los a temperatura ambient per poc que puc, el seu sabor millora. La globalització fa que puguem trobar articles vinguts d'altres terres, si ens calen aquests ingredients. Ara bé, a la que puc, aposto pel km. 0, en aquest sentit i en altres, procuro fer país.
Aquesta amanida és una injecció d'antioxidants, vitamines i minerals. Combinar les propietats de l'endívia i l'escarola, ambdues fonts de vitamina A, C i del grup B, amb un altíssim contingut de ferro i potassi, amb les vitamines i oligoelements que aporten la maduixa, el pebrot vermell i l'alvocat, i les propietats minerals del bacallà esqueixat i les sardinetes amb oli, fan d'aquesta amanida un plat molt complet i extremadament equilibrat. Després d'aquesta amanida tots lluireu més guapus, amb pell més tersa i carregats de defenses!! ;-)
QUÈ NECESSITEM?
- escarola i xicoira (radicchio)
- 1 endívia per persona
- 1 tomàquet per persona
- mig alvocat per persona
- 1 tros de pebrot vermell
- maduixots
- bacallà esqueixat
- sardinetes de llauna en oli
- olives d'empeldre
- sal
- oli verge extra d'oliva
- vinagre de poma
COM HO FEM?
Netegem l'escarola i la xicoira. La centrifuguem bé. Si feu servir de bossa, no caldrà.
Netegem l'endívia sota l'aixeta fent un tall a la part de la tija i obrint-la com un ventall. L'eixuguem bé.
Tallem a daus el tomàquet, el pebrot i l'alvocat.
Esqueixem el bacallà.
Netegem els maduixots i els tallem a làmines.
Fem la vinagreta. Posem al got de la batedora elèctrica (aprox.per cap):
1 maduixot
2 cullerades d'oli verge extra d'oliva
1 cullerada de vinagre de poma
un polsim de sal
Distribuïm les endívies i els maduixots en forma de flor. Posem l'escarola i la resta d'ingredients al damunt i l'amanim amb la vinagreta i un petit raig d'oli.
Estas ensaladas asi bien coloridas y con la proteina que lleva son divinas en cualquiuer epoca del año.Ricas en vitaminas,antioxidantes y saciantes¡
ResponEliminaUn placer siempre
Petons
Estic amb tú, l'enciam no té res a veure un bon enciam, però de vegades ens hem de conformar i als restaurants saps una cosa que no m'agrada? gairabé tots tenen les mateixes amanides, així que quant arribas a un que hi ha algo diferent ja te com a mìnim el dret a ser provada.
ResponEliminaI la teva no crec que la trobi a cap restaurant, així que ja saps me l'hauràs de fer ;))
Muas
Esto si que es una ensalada, no las que ponen por ahi..a ver si aprenden!!
ResponEliminaYa veo que bien a quedado las ultimas recetas ehhhh, jaja
Bss
Nosaltres les mengem tot l,any i sempre que puc tots els productes de pagès. Posis fruita o fruits secs o com la teva es molt ben vinguda. Petons maca
ResponEliminaAquesta amanida ja ho te tot.
ResponEliminaVitamines, proteïnes, greixos ...........
Amb aquesta amanida, no cal menjar res mes.
Petons
Me envias hoy un plato ??
ResponEliminaBss
On dius q es el dinar d avui?
ResponEliminapremi per qui envii be el correu😉
On dius q es el dinar d avui?
ResponEliminapremi per qui envii be el correu😉
fa molt bona pinta, avui ho provare!
ResponElimina