divendres, 31 de juliol del 2015

Smoothies, cool-waters and holidays, o batuts, aigües fresques i vacances!





Quin mes de calor portem! Aquest juliol ha estat insuportable per tothom, però més encara pels que ens agrada el fred i la fresca especialment mentre es treballa! Els dies llargs s'han fet més llargs esperant que la temperatura baixés i deixés respirar una mica al capvespre i això, aquest any, no ha sovintejat! Nits xafogoses, sol asfixiant. Amb aquestes calors se'n va la gana i augmenta la set. Venen de gust coses fresques i que ens refacin i ens hidratin bé per dins.

Agrair al Neiman perquè va ser un model i un jurat d'excepció!

Us proposo tres opcions ben diferents i refrescants:
Llimonada amb menta
Batut fresc de síndria i fruits vermells
Pinya colada (pinya + coco)

QUÈ NECESSITEM?

Llimonada amb menta


  • 1 l d'aigua mineral
  • 3 o 4 llimones
  • una branca de menta fresca
  • endolcidor al gust (2 cullerades de sucre o 1 cullerada de mel o l'equivalent amb stevia)
  • un grapat de glaçons



Batut fresc de síndria i fruits vermells
  • 750 ml d'aigua mineral
  • 1/8 de síndria sense llavors
  • 1 tassa de fruits vermells variats (poden ser congelats)
  • endolcidor al gust (2 cullerades de sucre o 1 cullerada de mel o l'equivalent amb stevia)
  • un grapat de glaçons


Pinya colada
  • 400 ml d'aigua mineral
  • 1/2 pinya natural
  • 1/2 coco natural o 2 cullerades de coco sec
  • 200 ml de llet (pot ser desnatada, semi, d'avena o de soja sense sucres afegits)





COM HO FEM?

Si disposeu de thermomix o batedora americana és molt ràpid, però podeu fer-ho amb un batedor elèctric.

Llimonada amb menta

Escorreu el suc de les llimones. Mentrestant feu una infusió amb les fulles de menta i deixeu-la refredar. Barregeu l'aigua, la infusió i el suc de les llimones i coleu amb colador fi. Endolciu al gust, afegiu unes fulles més de menta fresca, els glaçons i serviu.

Batut fresc de síndria i fruits vermells


Eliminar les llavors de la síndria. Batre la polpa amb els fruits vermells. Afegir l'aigua, l'endolcidor al gust i tornar a batre. Afegir els glaçons i servir.

Pinya colada

Si aconseguiu trobar coco fresc el sabor és més intens. Si feu servir coco sec, barregeu-lo amb la polpa de la pinya i bateu-ho bé. Afegiu l'aigua i coleu-ho per eliminar la fibra de la pinya i els encenalls del coco. Un cop fet això, afegiu la llet de la vostra elecció i torneu-ho a batre. No cal endolcir.

I amb aquestes begudes ben fresques, us desitjo UNES BONES VACANCES i UN FELIÇ ESTIU!




1 comentari:

  1. Batuts fesquets per aquestes calors que patim...sobre tot a Barcelona!!

    ResponElimina