Les vacances ja han passat. I ja fa dies. I a mi em dura la "galvana empordanesa", com es veu. Han quedat enrere els dies sense horaris, les llargues sobretaules, les delicioses migdiades i les nits que s'allarguen tant com el temps ho permet.
Tornem al ritme normal, amb nous propòsits i noves expectatives. I el cos també necessita posar-se una mica al dia. A l'estiu ens recreem en els àpats i amb el dolce far niente , que tot i necessari, malauradament l'oblidem aviat.
Aquesta és una amanida amb raïm i figa, fruites de temporada. Energètica i saludable, amb el plus de propietats que ens proporcionen les llavors de carbassa. Pel que fa al raïm, jo faig servir un que trobo deliciós: el raïm sugraone. Una varietat cruixent, de gra petit i lleugerament allargat, i sense llavor que ja es conrea i comercialitza al nostre país. I per descomptat les excel·lents figues de coll de dama, un bombó natural!
QUÈ NECESSITEM?
- brots tendres (rúcula, canonges, espinacs, lollo, fulles de mostassa...)
- formatge de cabra fresc
- raïm (sugraone o moscatell)
- figa coll de dama
- llavors de carbassa torrades
- oli d'oliva verge extra
- vinagre balsàmic
- mel
- mostassa fina de Dijon
- sal
COM HO FEM?
Desgranem el formatge.
Preparem la vinagreta: per cada 3/4 parts d'oli, hi posarem una part de vinagre balsàmic. Hi afegim una cullerada de mel, una culleradeta petita de la mostassa i ho batem.
aquestes amanides amb fruita i formatge m'encanten! aquesta té una pinta brutal amb tan coloret! petons
ResponEliminaMerhabalar, salata muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
ResponEliminaSaygılar.
Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Selamlar!
EliminaHolaaaaaa, que bien verte por aqui y con una ensalada buenísima con producto de temporada, que más se puede pedir??
ResponEliminaBss
Oh quina ilu quan he vist la teva entrada!!! Es una amanida super bona i de temporada, les llavors de carbassa queden molt be en aquest tipus d´amanida no m´en falten mai i el formatge que no falti mai en una amanida. Petonets maca!
ResponEliminaUna ensalada magnifica que cuando son así llenas de color y variedad es super sana y esta gusta si o si.Esta uva va genial para no encontrarte las semillas.
ResponEliminaBuen puente y disfruta
Bss
costa mooooolt tornar a la rutina, eh?
ResponEliminaM'encanta l'amanida porti figues, ara estan en plena temporada i val la pena aprofitar-les bé, i no només a les postres! I queden molt bé combinades amb el formatge fresc.
Quina pinta d'amanida! Tant colorida entra per la vista...
ResponEliminaPetons