Feia molt temps que no publicava. Exactament 3 mesos. Empesa avui per les ganes de tornar, potser per la caloreta que ja està fent i per la nova llum de primavera-estiu que tenim, ja torno a ser aquí! Val a dir però que molta "culpa" la teniu vosaltres, amics blocaires, que heu estat al meu costat tot aquest temps. La situació no ha canviat, però mica en mica sembla que tot es veu un xic diferent... I sobretot tu, amiga N., que sovint visites el meu blog i et queixes que no està actualitzat i que ja està bé...O a tu R. que estàs capejant el temporal com una campiona, sense defallir, i sense deixar-me ni un moment! Gràcies per ser aquí quan us necessito, gràcies a tots i totes els que m'heu donat una empenta i un cop de mà.
Bé, doncs vet aquí que els amics de Els fogons de la Bordeta han convocat aquesta vegada una convocatòria per a fer entrepans. I què millor que aquesta opció d'àpat per a fer un bon pícnic, un bon esmorzar, una bona trobada amb amics i cerveseta, un anar veure un partit de futbol... Quantes i quantes ocasions tenim per fer un bon entrepà? Fins i tot aquell dia que arribes massa tard a casa, et fa mandra encendre fogons però vols una opció d'àpat completa i saborosa?
Aquest és un entrepà que jo en dic de taula. Hi ha entrepans difícils de portar, menjar i transportar. Aquest és un d'ells. La varietat de la seva composició fa que pràcticament te l'hagis de menjar amb ganivet i forquilla, o sinó amb la bona ajuda d'un tovalló de paper!! Però és molt fresc i la salsa li dóna molta alegria.
Com que ja comença la calor i la maionesa casolana em fa una certa por, la base de la salsa és una lactonesa, opció més lleugera i segura! Espero que us agradi!
QUÈ NECESSITEM?
- pa de motlle de cereals
- salmó fumat
- ou dur
- taronja
- varietat d'enciams
- lactonesa (1 part de llet, 3 parts d'oli, un pessic de sal)
- mostassa antiga
- sal i sucre
COM HO FEM?
Torrem una mica el pa a la torradora o al forn. Mentrestant preparem la lactonesa. Els únics secrets per aquells que no l'heu feta mai és la proporció dels ingredients (1 de llet, 3 d'oli), que la llet no sigui freda, i deixar el túrmix batent ben quiet al got fins que qualli. Fer un vaivé ben suau. Un cop feta, afegim una mica de mostassa antiga i una culleradeta de sucre. I ho remenem amb una forquilla.
Untem bé el pa amb la salsa, afegim els enciams, la taronja polida tallada a rodanxes, l'ou dur, el salmó i una mica més de salsa per damunt.
I a gaudir!
No saps quina alegria de llefir-te de nou...
ResponEliminaJa m'ha fet il.lusió veure el teu comentari al meu blog!!!
I quin entrepa per retornar al mon blocaire....
petonets.
Apa Montse, quina il·lusió tornar-te a veure per aquí... i a sobre que hagis tornat pel 15, quin honor! :)
ResponEliminaAquest entrepà tan bo, el toc de taronja el trobo genial!
Recorda de deixar-nos l'enllaç al bloc!
Moltes gràcies per participar guapa!
Petons
Sandra
Així m'agrada!, aquí, amb tota la colla blocaire!, ja trobem a faltar el teu bon gust a la cuina i les teves presentacions!, però aquesta entrada ja ens deixa satisfets per uns quants dies!, quina combinatòria tan especial!, si és que qui digui que els entrepans son avorrits...que es passi per aquí!. Una abraçada guapíssima!!!
ResponEliminaMontse me alegra poder comentarte y este es un rico y sabroso entrepa muy bien combinado y nutricionalmente perfecto
ResponEliminaanimos
peto
Doncs molt bon retorn! Petons!
ResponEliminaLa xarxa gastronòmica avui va plena d'entrepans boníssims.
ResponEliminaLa teva proposta m'encanta, la taronja combina molt bé.
Els colors i l'olor de la primavera son genials
Ai amiga, com m’he emocionat veure’m anomenada en el teu blog. Gràcies.
ResponEliminaN.
Me n'alegro de que hagis tornat. Un entrepà boníssim!
ResponEliminaHe de tastar la lactonesa.
Petons.
visca!!!!! clar que sí Montse! et volem amb les piles posades i publicant les teves súper receptes!!!! molts petonets guapíssima i benvinguda de nou!!! ;P
ResponEliminaJo també he triat el salmó fumat pel meu entrepà, i reconec que el teu ha d´estar fàntastic... el farè segur. Que bo!! Petons,
ResponEliminaDelicioso bocadillo. Me ha sorprendido el toque de naranja con el salmón.
ResponEliminaMe apunto a tomar una servilleta y disfrutarlo a la sombra de algún árbol.
Besos,
Raquel
Aquest entrepà es dels que a mi m'agraden.
ResponEliminaM'alegro de que tornis a estar amb nosaltres.
Petons
Benvinguda de nou!!!! aquest entrepà es dels de divendres a la nit, per menjar a taula com dius!!
ResponEliminaUna abraçada
MOntse que bé que tornis a estar pel món blogaire!!!!! i quin entrepà més bo per la tornada! m'agrada la combinació de la taronja i aquesta lactonesa amb mostassa! encara no he esmorzat i ja en faria una bona queixalada!!
ResponEliminapetonets
M'alegro que tornis a publicar, el blog sempre ajuda a tirar endavant, ja ho veuràs! :)
ResponEliminaLa combinació dels salmó amb cítrics m'encanta!
Aquest entrepà te d’estar molt bo, amb el que m’agrada el salmó Ummmm
ResponEliminaMolt ben tornada, m’alegra tenir-te un altre cop per aquí
Petons
...traigo
Eliminaecos
de
la
tarde
callada
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...
desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ
COMPARTIENDO ILUSION
MONTSE
CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...
ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE THE ARTIST, TITANIC SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA,JEAN EYRE , TOQUE DE CANELA, STAR WARS,
José
Ramón...
Moltes gràcies amics blocaires! M'agrada que compartiu aquestes estones amb mi i saber que sou per aquí... Molts petons a tots.
ResponElimina