dissabte, 4 de juliol del 2015

Bombons de formatge i salmó



Entre que ja costa de posar-se a la cuina quan fa calor, que les circumstàncies familiars em roben molt temps i puc dedicar-me poc a les meves aficions i al blog, i que la meva feina va vinculada als moviments polítics que hi ha, és una temporadeta francament difícil i ocupada.

Ara bé, l'ocasió s'ho mereixia i volia arribar. Una mica a trompicons i a misses dites, però sé del cert que la Mercè no m'ho tindrà en compte. La Mercè del blog Destapant Cassoles va ser la protagonista d'El blog al plat del mes de juny. Una iniciativa de la pròpia Mercè on els blocaires cuinem i homenatgem un cuiner d'un altre blog preparant una de les seves receptes. Jo tenia l'entrada preparada el dia 19, però tota mena d'imponderables van fer que això es convertís en una odissea.

La Mercè va ser una mica la instigadora del meu blog. En una entrada de fa 4 anys ja ho explicava. Des de llavors el blog ha viscut de tot: daltabaixos emocionals i familiars, no tenir el ritme i la constància desitjada en les entrades, però també moltes alegries, experiències blocaires i els que és millor de tot, conèixer més gent encantadora amb les que la relació va més enllà de simples receptes...

Aquesta recepta és una descripció de la cuina i la persona de la Mercè: senzilla, honesta, pràctica, econòmica i fàcil. Uns bombonets salats que tan poden servir per un simple aperitiu, per guarnir una amanida o per lluir en una taula de festa. Segur que no deixareu de fer-los!

QUÈ NECESSITEM?

  • 200 g de formatge de cabra (tipus rul·lo)
  • 3 cullerades de formatge en crema (tipus Philadelphia)
  • 100 g de salmó fumat
  • sal (opcional)
  • llavors de rossella i sèsam torrat per arrebossar
COM HO FEM?

Xafem amb forquilla els dos formatges. Afegim el salmó tallat a bocins ben petits. Rectifiquem de sal si ho veiem necessari (jo no n'he posat). Posem la pasta a refredar una estona si l'ambient és calurós. Fem boles i les arrebossem. Un truc per arrebossar-les fàcilment és posar les llavors en gotets de tallat i fer-les rodar dins.
I a gaudir!



2 comentaris:

  1. Y estas bolitas están diciéndome comemeeee¡
    Fantásticas, bien buenas y fáciles.
    petons

    ResponElimina
  2. Molt bones per aperitius o per posar amb diferents pans. Petonets maca!

    ResponElimina