diumenge, 5 de juny del 2011

Mousse de maduixa


Ahir dissabte l'equip de metabòliques de l'Hospital de Sant Joan de Déu va organitzar la Jornada culinària anual. Amb el nom de Coques, Tutti Frutti i la Colla Metabòlica proposaven un concurs de plats elaborats amb fruites d'estiu.
Hi havia tres categories per optar a premi: infantil (< 12 anys), joves (< 16 anys) i adults. A casa vam presentar tres receptes, i dos d'elles van obtenir premi. Estem molt contents!! perquè això és un estímul per als nens.

Gràcies a les idees de la Mercè en el seu blog Destapant Cassoles -que he dir que és la meva primera seguidora!-, vaig adaptar una mousse de maduixa als ingredients que podem utilitzar. El resultat va ser fantàstic de gust, fàcil de fer i com a premi va resultar guanyador. Així que moltes gràcies Mercè per la idea i gràcies a l'equip de l'hospital i als membres del jurat per escollir-lo!

Aquí teniu la recepta:

QUÈ:

  • 200 ml nata muntada o líquida per muntar (35% MG)
  • 250 g maduixes
  • suc de mitja llimona
  • 1 sobre de gelatina Royal
  • 50 g sucre
  • a) 50 g de preparat per a iogurt Pral + 250 ml d'aigua (pku), o
  • b) 2 iogurts naturals
  • maduixes senceres i menta per decorar

COM?
Quina cuinera!

Barrejar amb el pimer el preparat de iogurt, l'aigua i el sucre. Insistir una mica perquè quedi espès.
Posar-lo en un cassó i escalfar-lo.
Quan arrenqui el bull, retirar del foc i afegir el sobre de gelatina. Remenar-lo perquè es disolgui bé i deixar refredar una mica.
Batre les maduixes i el suc de llimona. Afegir-ho a la barreja anterior.

Incorporar la nata, barrejant-la amb delicadesa.
Abocar-ho als motlles i deixar refredar un mínim de 3 hores a la nevera. Decorar amb maduixes senceres i fulles de menta.

    I finalment mireu que contents estem per tots els premis aconseguits:

    1. Una entrada per l'Aquàrium de Barcelona que en gaudirà la Júlia, ja que ha estat la cuinera!

    2. Una cistella plena de productes gourmets i exòtics, que poden consumir els pku. Ideals per a provar més receptes!!


    3. Un fantàstic"smartbox" per a gaudir d'un SPA en parella. Deliciós també!!


    4 comentaris:

    1. Quina ilu!!!, em fa molt feliç que puguis adaptar les receptes per gaudir-ne tots!. Enhorabona pel premi!, quina altra recepta t'han premiat?. Algún dia m'has d'explicar bé el què consisteix la pku.Intentaré donar a conèixer el teu bloc a partir del meu, ja veuràs que això és una gran familia!. Molt bona la introducció del "bell bulto", seria el "a ull" que diem per casa,no?. A reveure!

      ResponElimina
    2. A mi si que em fa ilu que ho hagis llegit i t'agradi! L'altra recepta eren uns pastissets de cireres i préssec. Ja els penjaré al bloc també! I potser faré cinc cèntims de què és la pku, però no m'hi estendré massa, ja tenim un portal molt xulo. Això és molt més domèstic. Estic molt contenta del teu recolzament Mercè!

      ResponElimina
    3. Hola! He arribat aquí a través del bloc de la Mercè (m'ha fet gràcia trobar una altra santsenca entre el món blocaire, som una gran pinya! jaja). Aquests mousse de maduixa veig que t'ha portat un munt de coses bones... quina sort! Ara a gaudir-ne!
      Benvinguda a la blocosfera!
      Petonets
      Sandra

      ResponElimina
    4. Uauu! Em sembla màgic aquest món! Em fa molt contenta els teus comentaris Sandra, semblo una nena amb sabates noves!! He vist al vostre blog que en Xavi no menja carn. Espero que amb els invents que fem a casa pugueu trobar noves idees. Un petonet i moltes gràcies per haver passat per aquí...

      ResponElimina