Porto dies barallant-me amb les possibilitats del Blogger per posar-lo a la meva mida. Suposo que estic tenint les errades clàssiques dels novells, però com que sóc de mena tossuda, insisteixo. A més, porta dies fent un temps que sembla que s'acosti la tardor i no pas l'estiu. Així que tot plegat, a estones ho veig tot gris. Per treure el ventre de pena, he decidit posar-hi color i flaires mariners, a veure si així es veu tot des d'un altre prisma.
La recepta és una adaptació d'un receptari antic de la casa Nestlé, on la recepta original porta xipirons i no popets. No vaig trobar xipirons petits a la peixateria, però els popets m'estaven esperant ben fresquets i els tenien a bon preu.
QUÈ:
- 3/4 kg de popets
- 300 g de pèsols extrafins congelats
- 3 cullerades de tomàquet concentrat
- 3 cebes tendres petites
- 1 gra d'all
- 1 culleradeta de puré de carn de nyora
- 5 o 6 ametlles
- 1 torradeta petita de pa
- 1/2 got de xerès sec (o vi blanc)
- oli i sal
COM HO FEM?
Mentre netegem els popets, sofregir suaument les cebes i l'all. Quan comenci a estar transparent, afegir els popets i deixar coure, a foc fluix, durant 15 minuts.
Afegir el tomàquet concentrat (també ho podeu fer amb tomàquet fregit fi). Coure al vapor els pèsols: jo els he posat amb un recipient tancat amb un raig d'aigua al microones, 3 minuts. Esbandir amb aigua ben freda i reservar-ne uns quants. Afegir la resta de pèsols a la cassola dels popets i abocar el mig got de xerès.
Batre amb el pímer les ametlles, la torradeta, la carn de nyora i un raig d'oli, i abocar-ho a la cassola. Rectificar de sal i coure-ho uns 10 minuts més. Afegiu una mica d'aigua, si cal.
Servir-ho amb uns quants pèsols al damunt dels que hem reservat.
Un plat que es fa molt atractiu, a mi m'encanten els platets amb peix i si és calamar, popets, sèpia, molt millor!. Dia gris, si, però ideal per fer unes galetones, un talladet... BON CAP DE SETMANA!
ResponEliminaCaram, aquest plat a casa ens entusiasmaria! Ens l'apuntem, que realment ve de gust menjar calent!
ResponEliminaPetons
Sandra
Una recepta ben bona !!
ResponEliminaUna abraçada
Sara
Ostres... aquest ´s un dels meus plats preferits...
ResponEliminaAinx, que en fa d'anys que no menjo popets... quina enveja.
Salut!
Núria.
Avui els fare,em semblan mol encertats,grácies per la recepta
ResponElimina