divendres, 10 de juny del 2011

Popets amb pèsols


Porto dies barallant-me amb les possibilitats del Blogger per posar-lo a la meva mida. Suposo que estic tenint les errades clàssiques dels novells, però com que sóc de mena tossuda, insisteixo. A més, porta dies fent un temps que sembla que s'acosti la tardor i no pas l'estiu. Així que tot plegat, a estones ho veig tot gris. Per treure el ventre de pena, he decidit posar-hi color i flaires mariners, a veure si així es veu tot des d'un altre prisma.

La recepta és una adaptació d'un receptari antic de la casa Nestlé, on la recepta original porta xipirons i no popets. No vaig trobar xipirons petits a la peixateria, però els popets m'estaven esperant ben fresquets i els tenien a bon preu.

QUÈ:

  • 3/4 kg de popets
  • 300 g de pèsols extrafins congelats
  • 3 cullerades de tomàquet concentrat
  • 3 cebes tendres petites
  • 1 gra d'all
  • 1 culleradeta de puré de carn de nyora
  • 5 o 6 ametlles
  • 1 torradeta petita de pa
  • 1/2 got de xerès sec (o vi blanc)
  • oli i sal

COM HO FEM?

Mentre netegem els popets, sofregir suaument les cebes i l'all. Quan comenci a estar transparent, afegir els popets i deixar coure, a foc fluix, durant 15 minuts.
Afegir el tomàquet concentrat (també ho podeu fer amb tomàquet fregit fi). Coure al vapor els pèsols: jo els he posat amb un recipient tancat amb un raig d'aigua al microones, 3 minuts. Esbandir amb aigua ben freda i reservar-ne uns quants. Afegir la resta de pèsols a la cassola dels popets i abocar el mig got de xerès.
Batre amb el pímer les ametlles, la torradeta, la carn de nyora i un raig d'oli,  i abocar-ho a la cassola. Rectificar de sal i coure-ho uns 10 minuts més. Afegiu una mica d'aigua, si cal.
Servir-ho amb uns quants pèsols al damunt dels que hem reservat.

5 comentaris:

  1. Un plat que es fa molt atractiu, a mi m'encanten els platets amb peix i si és calamar, popets, sèpia, molt millor!. Dia gris, si, però ideal per fer unes galetones, un talladet... BON CAP DE SETMANA!

    ResponElimina
  2. Caram, aquest plat a casa ens entusiasmaria! Ens l'apuntem, que realment ve de gust menjar calent!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Una recepta ben bona !!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  4. Ostres... aquest ´s un dels meus plats preferits...
    Ainx, que en fa d'anys que no menjo popets... quina enveja.

    Salut!
    Núria.

    ResponElimina
  5. Avui els fare,em semblan mol encertats,grácies per la recepta

    ResponElimina