divendres, 15 de juny del 2012

Sweet Mary: pel primer any de blog!


Carai! Com passa el temps! Aquest blog compleix el seu primer any de vida! Des de llavors han passat tantes coses que no donaria l'abast ni a fer-vos un resum! Un any dóna molt de si, però aquest darrer ha estat especialment..."especial". Els que m'heu anat seguint sabeu perfectament de què us parlo...!! Tot i que darrerament no publico amb l'assiduïtat que voldria, intento mantenir-lo al ritme que puc i la feina em deixa, aprenent de tots vosaltres i d'alguns cursets que assisteixo.

No em voldria deixar a ningú, amics lectors i blocaires, per això no us citaré personalment. Ja us ho he expressat en altres ocasions: vosaltres amics heu estat una malla de contenció, una xarxa que ha fet de matalàs per a recollir més d'una caiguda, més d'un entrebanc...

El blog ha estat un estímul i una il·lusió, una finestra oberta a un món que et sorprèn, per l'afecte expressat per persones que de vegades no ens saps ni les cares, però que hi connectes d'alguna forma...

I què millor per celebrar-ho que un còctel? Ja tornem a ser a dia 15.  Ja tornem a ser al juny, a les portes de l'estiu. Aquesta vegada els amics d'Els fogons de la Bordeta ens proposen idees per còctels ara que vindran revetlles i nits a la fresca.

El juny és tant intens a les cases on hi ha nens que acabes fent "enginyeria d'agenda": festes de final de curs, cloendes d'activitats, exhibicions vàries, portes obertes...!! Tota la feina d'un any, d'un curs escolar condensada en tres setmanes!!
És bonic gaudir-ne i adonar-te'n que ha passat un curs més, i "qui curs passa, any empeny" (permeteu-me la llicència d'una petita adaptació...).

Us porto una proposta refrescant, que pot ser servida amb alcohol o sense, i el sabor és molt bó i el color el trobo preciós. El seu nom  és simplement Sweet Mary. I ho dic perquè n'hi ha un altre que és el Sweet Mary Lou que es fa amb ron "añejo", puré de pera i llet condensada, una opció menys refrescant i molt més potent. Us deixo la recepta a ritme de música "Sweet".



QUÈ NECESSITEM? (per persona)

  • 1 tomàquet (100g aprox)
  • 100g de maduixes
  • 1-2 cullerades de sucre llustre
  • suc i ratlladura d'1/4 llima
  • 2 cl de vodka (opcional)
  • glaçons
  • 2 tomàquets cherry petits
  • 2 culleradetes de sucre
COM EL PREPAREM?

Pelem el tomàquet (el podem escaldar perquè sigui més fàcil), el tallem i li traiem les llavors. Netegem les maduixes i en reservem una. Triturem el tomàquet amb les maduixes, la ratlladura i el suc del quart de llima, i el sucre llustre. Ho posem a la coctelera amb el vodka i els glaçons, i ho agitem bé.
Decorem la copa mullant la vora amb suc de llima i després passada per sucre. Aboquem la barreja i el decorem amb una broqueta amb els cherrys i la maduixa empolsinats de sucre.

El resultat us sorprendrà!


Només em resta dir-vos que gràcies a vosaltres aquest any ha estat més suportable i el blog i les noves coneixences han estat unes de les novetats satisfactòries de la meva vida. El temps passa ràpid i amb ell aniré obrint noves finestres, noves portes per a recollir allò de bó que vindrà. I espero tenir-vos a tots vosaltres al costat per a compartir-ho i gaudir-ho.

Gràcies pels vostres bons moments i pels vostres comentaris! Mil petons amb gust de maduixa!


25 comentaris:

  1. Nena, porto un "pet" que no m'aguanto. Fa una hora que només veig còctels per els blocs...jaja.
    De veritat, moltissimes felicitats per l'anyet, que segur que seran molts més.
    Com em crec afortunada de gaudir de la teva amistat, vull dir-te que moltes grácies per les teves paraulesi estic contenta que tot vagi millorant poc a poc...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo estic contenta de compartir-ho amb tu! Moltes gràcies!!

      Elimina
  2. felicitats!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    xin xin!!!!!!!!!!!!!!
    Un còctel festiu per brindar com cal per aquesta gran ocasió!

    ResponElimina
  3. muchas felicidades por este primer año y espero que le sigan muchos mas y brindo contigo con este delicioso còctel y con buena musica como este
    "Sweet".
    peto

    ResponElimina
  4. Quan acabem els curs hem d'anar a fer una copeta els 4 plegats per acomiadar-nos fins despres de l'estiu.

    Ha sigut un plaer poder coincidir amb tu una estoneta a les classes,

    Felicitats pel teu primer any i felicitats per superar tots els entrebancs que t'han sortit durant aquests any tan dur....

    Xin-xin

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. El plaer és meu, Neus. Conèixer gent com tu que en sabeu tant i alhora sou tan assequibles...Xin-xin, a la teva salut!

      Elimina
  5. Per moooolts anys!!! Ha estat un any "durillo", però tot acaba passant... i més amb un còctel com aquest tan i tan bo!
    Moltes gràcies per participar bonica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre queda el consol que amb un "pet" una mica controlat, les coses es veuen diferents... ha, haaaa!!! Petonets guapa!

      Elimina
  6. Moltes felicitats per aquest primer cumplebloc!!! i que siguin per molts més. Com diu la Neus en el últim curs anem a fer una copeta i ho celebrem! Que les coses dolentes venen soles i les bones ... encara que també, hem de buscar-les i celebrar-les. Em quedo amb la teva musiqueta i pensant en el còctel mentre continuo mirant més blocs..
    Petons

    ResponElimina
  7. Ja tens raó, ja! Un xin-xin virtual i un altre de debó! Molts petons princesa!

    ResponElimina
  8. Pel primer any del bloc!!!
    Moltes felicitats i espero que segueixis ben animada!!
    molts petonets***

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, gràcies Lídia! I tu que segueixis acompanyant-me! Molts petons Sento no haver contestat abans :-)!!

      Elimina
  9. Moltes felicitats per aquest any de blog!!
    i ja saps, després de les èpoques dolentes, venen les bones!!
    La foto del còctel és molt maca!!
    Ptns!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, moltes gràcies! Espero que com a mínim les bones durin igual que les dolentes!!! ;-) Gràcies per venir. M'alegro molt que t'agradi la foto. Un petó.

      Elimina
  10. Moltes felicitats Montse!! A nosaltres ja ens tens per aqui voltant i fent companyia, quan quedem per degustar això tan bo?? je,je!! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo encantada que hi sigueu i m'acompanyeu. És el més bonic de tot això! Petons

      Elimina
  11. Primer de tot, moltes felicitats! Pel que fa al còctel, perfecte. Refrescant, deliciós i fet amb fruita, ens ha encantat!

    Avui al bloc d'ESfruita us proposem uns espaguetis amb bolets i tomàquets. Esperem que us agradin!
    www.esfruita.com/assessorem/espaguetis-amb-bolets-i-tomaquets

    ResponElimina
  12. Felicitats per el primer any!!!
    Una recepta i un blog molt originals!!!

    Petons
    Pascu Vicens
    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Felicitats maca!!!
    M'agrada el teu blog,i aquesta copa me robat el cor.
    Petons

    ResponElimina