dimarts, 17 de juliol del 2012

Crema de meló gàl·lia amb menta i pernil ibèric


Sempre he dit que només hi ha dos coses de menjar que no m'agraden: el meló i la regalèssia.
L'altre dia però, vaig assistir a una classe de cuina de BonPreu amb en Pep Nogué,  molt ben acompanyada per en Miquel, la Neus i l'Elen, amics blocaires. El tema: sopes refrescants.

Una d'elles és aquesta que us presento, l'altra era d'alvocat amb llima i l'altra de tomàquet al pur estil Bloody Mary. Les tres sopes/cremes eren delicioses i em va costar posar-hi ordre de preferència. Però sí que us he de dir que, ja que no m'agrada el meló, aquesta va ser la primera que vaig voler tastar i em va sorprendre molt gratament! És més, us diria que va ser la que més em va agradar (!!!???).

El paladar té aquestes coses i el meu és molt agraït per a tot el menjar. Així que ara, gairebé, gairebé, ja puc dir que m'agrada tot el menjar del món!!!

Aquesta és una crema fresca, suau, diurètica, ideal per operació biquini, fàcil, econòmica. Què més es pot demanar? Doncs la recepta, no? Aquí la teniu:

QUE NECESSITEM? (per a 4 persones)

  • 2 melons tipus gàl·lia o cantaloup
  • 2 cogombres molt tendres
  • 2 iogurts naturals o 200g de formatge Quarck
  • 5 fulles de menta
  • el suc d'1/4 de llimona
  • un pessic de sal
  • un raig de cointreau (opcional)
  • 4 talls fins de pernil ibèric
COM HO FEM?

Pelar el meló i treure les granes. Fer igual amb el cogombre i treure el cor de les llavors. Abocar tots els ingredients en un bol i triturar-ho tot, amb excepció de dos fulles de menta i el pernil. Si ho feu amb túrmix emulsioneu una estona perquè quedi ben fi. Amb la thermomix, 6" a velocitat 8 i llestos!
Servir amb pernil talladet petit i espolsat de menta.

Uns quants CONSELLS a tenir en compte, seguint les indicacions del cuiner Pep Nogué:

- Si la voleu servir en got, afegiu més aigua. Cal que quedi més líquida.
- Si afegiu gel picat queda una textura més esponjosa.
- Tingueu precaució de no salar mai les sopes fredes sortides de la nevera. Amb el fred no notareu    exactament el punt de sabor.
- El Cointreau és del tot opcional, però abstingueu-vos si hi ha nens a taula. En aquest cas no s'evapora!! Però com diu en Pep, li dóna un punt més eixerit!

Gaudiu-la ben fresca!



14 comentaris:

  1. Montse me alegro que al final te gustase el melón,ya te lo dije en clase que era imposible que no te guste esta manera,queda una sopa muy buena,yo tambien la hice el otro dia en una cena para 8 y quedaron super contentos
    Lo que aprendemos con el taller del Pep.
    Hasta la proxima clase
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja, ja!! Miquel! Doncs sí. Puc dir que gràcies al Pep i a tu, ja menjo meló! Realment és una crema resultona i fresca! Molts petons.

      Elimina
  2. Home amb tots ingredients que vau posar a la sopa fresca no m'estranya que t'agradés!!!

    les coses refrescants es posen super bé amb aquesta calor!

    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si noia la calor apreta aquests dies i això passa molt bé! Petonets

      Elimina
  3. Ostres Montse, crec que ets la primera persona que conec a qui sento dir que no li agrada el meló! Sort que gràcies a aquesta fantàstica sopeta t'hi has reconciliat jejeje A casa en fem sovint, sempre triomfa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja, ja, Sandra. La història amb el meló és que em vaig empatxar un cop de joveneta. I ara em fa una angúnia tremenda veure allò groc del costat de les llavors...el meló tirant a verd i disfrassat passi! Però aquesta crema triomfa, si, si! Petonets

      Elimina
  4. Entre el bloc i les classes del Bon preu estem tastan coses mai ho haguesim fet.

    Molt bones estaven aquelles sopes.

    Ara fins la próxima classe...

    Un petonet maca

    ResponElimina
  5. Hola Montse! Avui podríem aplicar aquella dita que fa: "No diguis mai d'aquesta aigua no en beuré"... oi? Veig que vas aprofitar bé les instruccions del Pep Nogué, doncs! Em sembla una crema deliciosa, jo la faig semblant, però sempre hi poso crema de llet, i en canvi, aquesta idea del iogurt m'ha cridat l'atenció. El proper cop, com tu! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo trobo que amb el iogurt queda prou suau i cremosa, i alhora lleugera. Sí, no es pot dir mai, mai. No saps el que et pot venir o el que et pots perdre!!

      Elimina
  6. Vaja, vaja...la vida et sorprèn també culinàriament parlant, oi? Em sembla una sopa fantàstica.

    ResponElimina
  7. Bones cremes i bona companyia. Sort que ens organitzem per tastar-ho perquè ja veiem que hi ha qui va a sopar!!! ;-) Petonets

    ResponElimina
  8. Hola Montse, t'he descobert a través d'un altre blog i per aqui em quedo. Es molt bona aquesta crema, molt refrescant per l'estiu!. Petons

    ResponElimina
  9. Jo tampoc sóc molt fan del meló, però si en fem una crema ben fresqueta segur que passa molt millor! Ptns!!

    ResponElimina
  10. Amb les calors d'aquests dies, és perfecte!

    ResponElimina