dimecres, 15 de juny del 2011

L'amanida més personal


Els amics blocaires d' Els fogons de la Bordeta  i Xocolata Desfeta convoquen cada dia 15 un "concurs d'idees" al voltant d'un ingredient o tema culinari. Per aquest mes de juny, on començarà  l'estiu, proposen les amanides.

Jo no arriba al mes que rodo per aquest món blocaire i ja tinc la sensació d'haver fet amics i amigues, companys d'estones de cuina i en general persones amb inquietuds similars a les meves... Però com sempre passa quan entres de nou en un grup, la primera cosa és presentar-se.

Per això, després de pensar quina amanida podia fer, us proposo una de molt personal perquè conté un grapadet d'INGREDIENTS que tenen alguna relació amb la meva persona:

  • els enciams, perquè m'agrada el verd dels boscos i la muntanya,
  • el pernil, perquè vaig aprendre aquesta paraula abans que el "papa" i "mama". Jo en deia "txitxi na nosos".
  • el formatge de cabra francès i el parmiggiano italià, perquè m'agrada conéixer llocs i gent nova,
  • el foie, símbol de caprici culinari,
  • la ceba, com ingredient bàsic de la cuina. I si és de Figueres millor, perquè és de l'Empordà!
  • els pinyons, perquè oloren a coca i a forn...
  • i la vinagreta de gerds, vermella com les maduixes, la meva fruita preferida i foto de perfil
*Aquesta vegada no us poso quantitats, els ingredients els podeu posar a bell bulto.

     COM HO FEM?

    Cruixents de parmesà: ratllar el formatge i posar-lo sobre paper sulfuritzat a la safata del forn. Donar-li forma rodona però sense apilar-lo. Gratinar al forn 2 o 3 minuts.

    Amanida: amanir amb oli i sal les varietats d'enciam (escarola, lollo rosso, espinacs, ruca, radicchio i canonges).
    Passar per la paella un grapat de pinyons amb unes gotes d'oli.
    Desengrunar el formatge de cabra i afegir-lo als enciams junt amb els pinyons, els encenalls de foie i els xips de ceba fregida cruixent. Col·locar les llenques de pernil als costats. I per últim, amanir amb la vinagreta balsàmica de gerds i decorar amb els cruixents de parmesà.

    Gràcies blocaires per acollir-me en les vostres expertes cuines i sobretot per generar-me il·lusió! I moltes gràcies als que passeu per aquí, el plaer és meu!

    17 comentaris:

    1. Caram Montse, quina passada d'amanida! Ara ja et coneixem una micona més, m'ha agradat molt la idea!! I coincidim amb molts ingredients... encara que jo sóc una d'aquelles que pocs formatges lia grada i no saps la ràbia que em fa!!
      Em fa molta il·lusió que hagis participat, gràcies!!
      Petonets
      Sandra

      ResponElimina
    2. Ostres Montse! quina manera més maca d'enumerar els ingredients!!!!! així hem conegut una miqueta més de tu! ;P. L'amanida fatàstica!! molts petonets guapa

      ResponElimina
    3. Montse, gracies per la visita al meu blog i per l'aclariment. Jo en tenia dubtes, pero veig que no anava desencaminada.
      Ho intentaré arreglar.
      Petonets.

      ResponElimina
    4. Quina meravella d'amanida Montse!! No li manca de res!
      Gràcies per presentar-te i donar-nos a ceonèixer aquest blog tan guapo que tens!!

      Alba
      http://eltallerdecuina.blogspot.com

      ResponElimina
    5. guapa, a casa tenim la costum de batejar-ho tot, així que el Bolet, és el nostre pis, i el Boletet el nostre fill!!!! ;P jijijijiji. Pregunta tant com vulguis!!!!!!

      ResponElimina
    6. Benvinguda al meu bloc, per tafaneria m'he passat pel teu i m'has tornat a obrir la gana amb aquesta amanida, això és símbol de que fa molt bona pinta!
      Aquest cruixent de formatge em sembla perfecte per amenitzar una amanida, i amb la vinagreta de gerds... mmm... definitivament l'haig de provar de fer!
      Fins aviat! ;)

      ResponElimina
    7. Gent, se m'està posant la pell de gallina! La satisfacció de que hagueu passat per aquí no es pot explicar...Però si sembla que us conegui de tota la vida!!! Moltes gràcies, em sento molt acollida, de veritat!
      Sandra: gràcies de nou pel teu suport!!
      Gemma: moltes gràcies a tu per tenir-ho en compte!
      Alba: moltíssimes gràcies per ser-hi!
      Judith: T'agraeixo la confiança! A casa sovint també bategem diferent al personal...sense ofendre ningú, però!

      ResponElimina
    8. Ui! Acabat de fer: estàvem escribint al mateix moment! M'alegro molt que t'hagi agradat! El cruixent és "resulton" i fàcil! Gràcies pel teu comentari!

      ResponElimina
    9. Precisament, la gràcia de les amanides és personalitzar-les per cadascú, oi? Pels gustos, els records, els moments...
      Aquesta teva ha de ser molt bona!

      ResponElimina
    10. Ostres Montse, m'ha encantat aquesta amanida personalitzada!! :)
      Petons!

      ResponElimina
    11. Hola, conec al teu blog i m'encanta seves receptes són molt bones i molt ben presentat també, com jo sóc el seu seguidor. venir a visitar a mi també, serà molt benvinguda. Salutacions, Marta.
      Els meus receptes de cada dia.

      ResponElimina
    12. Hola Montse, quina gràcia que m'ha fet això de Sant Llorenç de la Muga, jo vaig estiuejar-hi dos anys a la casa de la plaça de sobre de la botiga (si és que encara existeix, d'això fa 18 anys)i normalment cada estiu hi anem a passar un dia per banyar-nos al riu i recordar bells temps. Si aquest any hi passo ja et posaré un comentari al bloc. L'amanida és impressionant i les altres receptes del bloc també m'han agradat moltíssim, ens anirem seguint.

      ResponElimina
    13. Montse, ja ets de ple al món dels blocs eh?!, no saps quina il.lusió em fa!. Aquesta amanida i la forma de descriure-la detallant el perquè de cada ingredient és realment un gustàs!. Crec que A BELL BULTO donarà molt per parlar entre blocaires... Una abraçada.

      ResponElimina
    14. Espectacular! És una amanida de Festa Major. Quins ingredients més ben trobats i molt original la manera en que presentes el llistat d'ingredients.
      Petons

      ResponElimina
    15. Hola Montse, bon dia!!
      Et vas fer seguidora meva i en aquell moment no tenies el bloc en el perfil... i no et vaig poder trobar.
      Una amanida ben personal i ben bona! Enhorabona.
      He estat fent una volteta, i com no em quedo per aquí!
      No ceneixia el pku, i segur que ompliràs el teu bloc d'estupendes receptes per a persones que el pateixin,
      Ens anem veient!!! Petons

      ResponElimina
    16. Dona, amb el que he vist al bloc si fem el restaurant serem tres cuineres!!!!!!!!!!ja,ja,ja
      M'agrada molt el bloc per les receptes i pels escrits.
      Jo també poso les quantitats a ull, ara ja les començo a escriure. Demà n'he de penjar una i avui hauré de pesar els ingredients (és com si l'hagués de repetir perquè ja ens ho hem menjat) per poder dir les quantitats!
      Petonets.

      ResponElimina
    17. Gemma: els moment que m'ha donat aquesta amanida t'asseguro que els recordaré. Gràcies per venir.
      Mercè: M'alegro que t'agradi.Benvinguda a un trosset de casa meva!
      Marta: Gràcies pels comentaris! Obrigado!
      Cristina: Què bó!!! És que el món és molt petit i Sant Llorenç encara més!
      Mercè: La satisfacció és tan grossa que no em caben els pantalons!! Moltes gràcies per acompanyar-me des de l'inici i pels teus consells...!
      Sílvia: Quan no estigui "en família" aquesta amanida es dirà Festa Major!! Gràcies per passar per aquí.
      Eri: Vol ser un bloc de receptes normals i per a gent amb pku. A casa hi hem posat imaginació i ganes, i això s'ha de compartir! Gràcies per venir.
      Mònica: A mi em queda molt trajecte encara per arribar al vostre nivell, però el més xulo és el camí amb tan bona companyia!!Gràcies guapa...I ara vaig a fer un cop d'ull al teu bloc, sempre em sorprén!

      ResponElimina