dijous, 13 de febrer del 2014

Red Velvet Cake per Sant Valentí




























Jo em deia..."no vull celebrar mai el dia de Sant Valentí!" És una d'aquelles festes anglosaxones que s'acaben convertint en una explosió comercial. Aquí Catalunya ja tenim la diada de Sant Jordi com a dia dels enamorats...El dia de Sant Valentí tant sols l'havia celebrat algun cop de joveneta, i d'això ja fa uns quants anys! Sí, sí...però què carai! Qualsevol ocasió és bona per celebrar que ets feliç, que estàs enamorada i que sents que t'estimen com mai...oi que si?

Així que el pastís és directament dedicat a la meva parella, un llaminer total que es pirra per la nata muntada, pels formatges i per l'esponjositat de qualsevol pastisset que se li posa per davant!

I què millor que un Red Velvet Cake? Posats a triar, si la festa és anglosaxona, fem un pastís del tot a la mida. Un dels pastissos preferits a EEUU, Canadà i Regne Unit, fet de vàries maneres però amb un resultat espectacular. Un pastís d'aquells que enlluernen a les pastisseries de NY tipus Magnolia Bakery, o la Billy's Bakery de Chelsea o la Lady M. Boutique a tocar el Central Park. Pastisseries que semblen boutiques de luxe amb joies dolces que no pares d'observar i et quedes embadalida davant dels seus aparadors...

Tot un repte doncs, fent-lo molt més casolà. Un pastís amb una cobertura deliciosament suau (frosting, com en diuen ara) que ve de gust clavar-li queixalada i deixar-lo fondre a la boca...No us resistiu a provar-lo, és més fàcil del que sembla!


QUÈ NECESSITEM?

per a la base:
  • 4 ous L (o 5 ous M) a temperatura ambient
  • 150 g de farina
  • 150 g de mantega, també a temperatura ambient
  • 150 g de sucre
  • 1 sobre de llevat de rebosteria
  • 20 ml de colorant vermell alimentari en pasta o gel (no líquid!)
  • 2 cullerades s. de cacau en pols
  • 1 cullerada s. d'essència de vainilla o una baina de vainilla. 
per a la cobertura:
  • una terrina de formatge mascarpone
  • 90 g de sucre glaç
  • 1 cullerada s. de Cointreau
  • 100 ml de nata 35% MG ben freda
  • ratlladura de la mateixa massa

COM HO FEM?

Encenem el forn a 180º, calor dalt i baix. Preparem la safata a la posició 1/3 de sota el forn. 

Base:
Separem els rovells de les clares en dos bols. Les clares les hem de muntar a punt de neu. Els rovells els blanquegem amb el sucre i la mantega tova, millor si ho fem amb varilles elèctriques. Afegim la farina tamissada, el cacau i el llevat poc a poc a la barreja dels rovells. Remenem amb l'espàtula de fusta de dalt abaix, per donar força aire a la massa. Incorporem la vainilla. Incorporarem també tot seguit les clares a punt de neu, amb moviments circulars de baix a dalt. Afegim per últim el colorant vermell.

Preparem el motlle (jo he fet servir un de Ø16 cm) amb mantega i farina espolsada, o bé amb esprai antiadherent. Hi aboquem la preparació i el coem al forn durant 30-45 minuts. Tingueu en compte de posar-lo el més endins i centrat possible del forn, on la temperatura és més real. Cal vigilar la cocció tot depenent del motlle que feu servir. Podeu deixar-lo 25 minuts, tancar el forn durant 5 minuts mantenint la porta tancada, i deixar-lo refredar 10 minuts més amb la porta mig entreoberta, així no baixarà. Comproveu que estigui cuit amb un palet.

Cobertura:
Muntem la nata ben freda. I en un bol barregem el mascarpone, el sucre glaç i la cullerada de Cointreau. Barregem la nata amb el formatge.

Quan la base estigui ben freda, tallem longitudinalment la capa de sobre i la reservem. Hi posem una capa de la cobertura entre elles. Cobrim el pastís amb la cobertura que hem preparat.

Per decorar tenim diverses opcions. Jo he aprofitat la capa del damunt. He fet un cor amb un tros de paper que m'ha servit de plantilla, i l'he ratllada fins a formar un cor vermell.

També el podeu decorar amb maduixes, amb virutes o boletes vermelles, amb un cor de fondant vermell o de xocolata ...


Espero que us agradi!


YI estimeu-vos molt, que són quatre dies! YY

5 comentaris:

  1. DONCS MIRA, ÉS EL PROPER PASTÍS QUE FA DIES EN TINC LA RECEPTA A PUNT PER A FER-LO!, LA ÚNICA COSA QUE NO VEIG CLAR ÉS EL FROSTING. CREC QUE JO EL FARÉ AMB NATA, PERQUÈ EL FORMATGE CREMA NO M'AGRADA GAIRE...
    FANTÀSTICA FOTO I PASTÍS MONTSE!, SEGUR QUE LA TEVA PARELLA EL DEU HAVER GAUDIT AMB EL PALADAR I... AMB EL COR!!!
    -ARA ESPERO LA TEVA INSPIRACIÓ VERMELLA... TOT I QUE DE FET JA SERVIRIA AQUESTA...!, A REVEURE GUAPA!-

    ResponElimina
  2. Con este Red Velvet Cake has triunfado de calle seguro y a mi me gusta con este frosting y tiene razon en "estimeu-vos molt, que són quatre dies"
    peto

    ResponElimina
  3. Hola guapìssima... als teus peus caurà ;)
    Muas

    ResponElimina
  4. Oleeee aquesta es le meva Montse!!! si senyor, d´acord amb tot, el nostre Sant Jordi i a sobre un Red Velvet per un dia com...avui? doncs si...porque yo lo valgo..jaja. Petonets

    ResponElimina
  5. Felicitats Montse, per tot!!!!
    Un pastís mol idoni per aquest dia.
    Endavant, que com diu el Miquel, son quatre tallades de cabell.
    Petons

    ResponElimina