dimecres, 22 d’octubre del 2014

Empanadilles d'espinacs frescos, formatge i cherrys



Ja tornem a ser aquí amb un repte gastroamig@s! Aquesta vegada ens hem proposat fer empanades, empanadilles, panetons i panades, digueu-li com vulgueu!

Quan faig empanadilles em transporta immediatament a la cuina de casa de fa uns quants anys. Era plat setmanal. L'àvia les feia com es fan tradicionalment les empanadilles, un farcit semblant a l'empanada gallega amb tonyina, salsa de tomàquet, ou dur, ceba sofregida i unes quantes olives verdes tallades. Tot tallat a ganivet, sense picar ni aixafar gaire en el cas de les empanadilles, però més picat, elaborat i melós per l'empanada gallega. De fet, és com jo l'entenc més clàssica, però com veureu és un plat que permet moltes variacions.

Aquesta és fàcil, tremendament fàcil i pràctica. La podeu fer amb espinacs frescos o amb rúcula, que també queda igual de bé Podeu variar els formatges, amb provolone també estan molt bones. L'única precaució és que és plat per fer i consumir al moment, no pas d'un dia per l'altre perquè perd tot el cruixent, i és part de la gràcia de la preparació.

QUÈ NECESSITEM?

  • un paquet d'obleas La Cocinera
  • 200 g de fulles d'espinacs frescos
  • 3 c/s de formatge d'untar tipus Philadelphia
  • 10 o 12 tomàquets cherrys
  • 75 g de formatge rul·lo de cabra
  • un ou batut

COM HO FEM?

Encenem el forn a 200º, dalt i baix, i si teniu amb ventilador. Tallem els espinacs frescos i els tomàquets. Barregem els dos formatges en un bol, tot formant una pasta. Omplim força les oblees. Heu de ser generosos amb la quantitat d'espinacs, ja que perden molt volum a l'hora d'enfornar-los. 
Posem els tomàquets, lleugerament salats i el formatge pel damunt. Tanquem l'oblea de base amb una altra oblea per damunt i la segellem amb una forquilla. La pintem bé amb ou batut, així evitareu que el formatge surti per les vores. 
Espolseu una mica de sèsam per damunt i les enforneu fins que les veieu daurades.

Aquí trobareu les altres opcions dels gastroamig@s. Que les gaudiu força!

Carme, de Dulces Bocados
Sílvia, de Chez Silvia




11 comentaris:

  1. Una receta sencilla, pero con un resultado sorprendente!! Me gustaría probarlas. Bss.

    ResponElimina
  2. Bravo Montse, unes empanadilles molt bones i a més has arrivat, vaja si has arrivat i a la llum de les espelmes jajaj
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Perfectes Montse!!! lleugeres, porten verdura i maquisimes t´han quedat. Foto xuli xuli! Petonets maca.

    ResponElimina
  4. Ingredients fàcils de tenir a casa, poca complicació i un gran resultat!!!!!!!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Ostres que bones Montse!!!! veig que tu i jo hem apurat al màxim ;-)
    Petonets maca

    ResponElimina
  6. Aquestes són per fer-les aquells dies que arribes tard a casa i no volem renunciar a menjar bé, amb quatre ingredients surten aquestes meravelles. Veus com sempre arribes a temps? es que no ens podem prerdre les teves bones idees. Petons maca!

    Ana

    ResponElimina
  7. Otra que tiene que hacer las recetas a ultima hora , que rico relleno y rapido que nos traes
    Bsssssssssssss

    ResponElimina
  8. Montse muy buena facil y sanas estas empanadillas y el añadir el sesamo por encima todo un acierto.
    Petons

    ResponElimina
  9. M'encanta aquest farcit, què bo! He de provar a fer-les, de veure-les se'm fa la boca aigua...
    M'agraden!

    ResponElimina
  10. Qué bones <3 Jo fa temps que no en faig pero acostumo a fer-les també rodones amb dues obleas i no una doblegada, m'agraden més. Mai les he fet d'espinacs, les faig de carn i tonyina pero m'encanta aquesta combinació amb formatge cremós, delicioses!!

    ResponElimina