Ja tornem a ser aquí amb un repte gastroamig@s! Aquesta vegada ens hem proposat fer empanades, empanadilles, panetons i panades, digueu-li com vulgueu!
Quan faig empanadilles em transporta immediatament a la cuina de casa de fa uns quants anys. Era plat setmanal. L'àvia les feia com es fan tradicionalment les empanadilles, un farcit semblant a l'empanada gallega amb tonyina, salsa de tomàquet, ou dur, ceba sofregida i unes quantes olives verdes tallades. Tot tallat a ganivet, sense picar ni aixafar gaire en el cas de les empanadilles, però més picat, elaborat i melós per l'empanada gallega. De fet, és com jo l'entenc més clàssica, però com veureu és un plat que permet moltes variacions.
Aquesta és fàcil, tremendament fàcil i pràctica. La podeu fer amb espinacs frescos o amb rúcula, que també queda igual de bé Podeu variar els formatges, amb provolone també estan molt bones. L'única precaució és que és plat per fer i consumir al moment, no pas d'un dia per l'altre perquè perd tot el cruixent, i és part de la gràcia de la preparació.
QUÈ NECESSITEM?
- un paquet d'obleas La Cocinera
- 200 g de fulles d'espinacs frescos
- 3 c/s de formatge d'untar tipus Philadelphia
- 10 o 12 tomàquets cherrys
- 75 g de formatge rul·lo de cabra
- un ou batut
COM HO FEM?
Encenem el forn a 200º, dalt i baix, i si teniu amb ventilador. Tallem els espinacs frescos i els tomàquets. Barregem els dos formatges en un bol, tot formant una pasta. Omplim força les oblees. Heu de ser generosos amb la quantitat d'espinacs, ja que perden molt volum a l'hora d'enfornar-los.
Posem els tomàquets, lleugerament salats i el formatge pel damunt. Tanquem l'oblea de base amb una altra oblea per damunt i la segellem amb una forquilla. La pintem bé amb ou batut, així evitareu que el formatge surti per les vores.
Espolseu una mica de sèsam per damunt i les enforneu fins que les veieu daurades.
Aquí trobareu les altres opcions dels gastroamig@s. Que les gaudiu força!
Gemma, de Cuinant a Canet
Elen, La cuina de l'Eri
Neus, de Cocinando con Neus
Carme, de Dulces Bocados
Sílvia, de Chez Silvia
Ana, de Cinco sentidos en la cocina
Dolors, Blog de cuina de la Dolorss
Miquel, Les receptes del Miquel
Dolores, Mi gran diversión
Una receta sencilla, pero con un resultado sorprendente!! Me gustaría probarlas. Bss.
ResponEliminaBravo Montse, unes empanadilles molt bones i a més has arrivat, vaja si has arrivat i a la llum de les espelmes jajaj
ResponEliminaUn petonet
Perfectes Montse!!! lleugeres, porten verdura i maquisimes t´han quedat. Foto xuli xuli! Petonets maca.
ResponEliminaBen sanes i amb doble mèrit
ResponEliminaMuas
Ingredients fàcils de tenir a casa, poca complicació i un gran resultat!!!!!!!!!!
ResponEliminaUna abraçada
Ostres que bones Montse!!!! veig que tu i jo hem apurat al màxim ;-)
ResponEliminaPetonets maca
Aquestes són per fer-les aquells dies que arribes tard a casa i no volem renunciar a menjar bé, amb quatre ingredients surten aquestes meravelles. Veus com sempre arribes a temps? es que no ens podem prerdre les teves bones idees. Petons maca!
ResponEliminaAna
Otra que tiene que hacer las recetas a ultima hora , que rico relleno y rapido que nos traes
ResponEliminaBsssssssssssss
Montse muy buena facil y sanas estas empanadillas y el añadir el sesamo por encima todo un acierto.
ResponEliminaPetons
M'encanta aquest farcit, què bo! He de provar a fer-les, de veure-les se'm fa la boca aigua...
ResponEliminaM'agraden!
Qué bones <3 Jo fa temps que no en faig pero acostumo a fer-les també rodones amb dues obleas i no una doblegada, m'agraden més. Mai les he fet d'espinacs, les faig de carn i tonyina pero m'encanta aquesta combinació amb formatge cremós, delicioses!!
ResponElimina