dilluns, 9 de febrer del 2015

Stracciatella, sopa romana d'ou i parmesà




El títol d'aquesta recepta també podria ser "Stracciatella, una sopa, no un gelat".
L'stracciattella és una sopa típicament romana que, com tots els plats, admet les seves variants de la zona on es prepara. És una sopa que s'elabora a partir d'un brou de pollastre casolà, una sopa familiar que té els seus grans amants i els qui la defugen per allò de no portar pasta i portar ou en el seu lloc. A Roma es prepara sovint el dia de Sant Esteve, tot aprofitant el brou que s'ha preparat el dia de Nadal.

Hi ha versions on s'afegeix alfàbrega fresca, o espinacs. Però no hi falta mai el julivert per fer-la típicament romana. Jo he optat per a preparar-la amb un petit grapat d'espinacs frescos. Trobo que l'alfàbrega domina massa el gust final i no em convenç. El julivert la refresca i li dóna color. I el millor de tot: es prepara en un no-res!

Un brou consistent és essencial per a preparar aquesta sopa. Si ho feu amb el brou que prepararíeu per Nadal us quedarà perfecta, sinó sempre podeu fer-ho amb un brou Aneto i el resultat serà també excel·lent.

I és que si em féssiu triar entre totes les cuines del món, em costaria poc decidir-me per la italiana. Les seves sopes i minestres, la manera de preparar la pasta, les seves pizzes, foccaccies i ciabattes, els seus pandoros i pannetones, la seva manera de preparar la vedella i per descomptat tots els seus grans postres, gelats i dolços, entre d'altres, són tan universals com incomparables, Una delícia.

Aquest cop el repte gastro@migos ens hem proposat preparar-vos plats de cullera: sopes, cremes i potatges o guisats de cullera. Aquí trobareu les opcions de tot el grup: Neus, Sílvia, Elen, Ana, Carme, Miquel, Dolors, Dolores. Un bon recull per a fer més càlids aquests dies de fred rigorós de febrer! Trieu i remeneu!

QUÈ NECESSITEM? (per persona)
  • 350 ml de brou de qualitat
  • 1 ou
  • 2 cullerades de parmesà ratllat
  • una branca de julivert
  • 1/3 de tassa d'espinacs frescos
  • sal
  • pebre
  • ratlladura d'1/4 llimona

COM HO PREPAREM?

Posem al foc el brou. Mentrestant batem l'ou amb el parmesà, un polsim de sal i pebre, la ratlladura de llimona i el julivert picat, del qual reservarem algunes fulles per decorar el plat. Quan el brou bulli, el retirem una mica del foc i aboquem la barreja de l'ou i, sense deixar de remenar, ho batem tot durant un minut. Ho tornem a posar uns segons al foc i afegim els espinacs tallats ben petits, i ja ho podem servir tot seguit. 


10 comentaris:

  1. No havia sentit parlar mai d aquesta sopa.
    Quan he llegit el titol pensava q havies escollit versió dolça com la Carmen.
    Un petonet

    ResponElimina
  2. Molt bon dia!!! L'altre dia tafenejant per Sant Google em vaig topar amb aquesta sopa i no ho havia vist mai!!! Ara ja tinc una bona recepta per fer-la JA. M'encanta!!! Petonets

    ResponElimina
  3. Dons mira era una recepta que tinc pendent des de fa.... no sé un munt de temps i ara m'has fet recordar, a veure si la tastem aviat, deu ser molt bona.
    Petonets

    ResponElimina
  4. No tenia ni idea de esta sopa,como siempre la Wp Montse nos ilustra.Muy buena, sana y facil,Me gustas las fotos tambien.
    peto

    ResponElimina
  5. Quan no tinc gaire gana prenc un caldo i em poso parmesà, m´ha fet gràcia al veure al teva recepta i que porti espinacs m´grada molt. Petonets

    ResponElimina
  6. M'ha passat com la Neus, pensaba que sería una proposta dolça, però no. Una sopeta molt fácil per aquells dies "tontos" que no ve de gust cuinat però volem menjar bé. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  7. ohhhh, pero qué pinta tan reconfortante tiene, como apetece este platito!!!!!!!
    Esto lo tengo que hacer pronto. Hoy por ejemplo con este día tan frío, gris y lluvioso que tenemos sería perfecto!

    ResponElimina
  8. Uau, de veritat Montse tota tu ets un llibre i obert per la nostra sort. La proposta de la sopa... doncs m'has conquerit molt i molt
    Muas

    ResponElimina
  9. Ostres, es una nueva receta, no la habia visto nunca!! nos has sorprendido y mucho..
    Bss

    ResponElimina
  10. Ostres quina sopa més original! No n'havia sentit mai a parlar d'ela, i això quetinc amics romans! Ha d'estar boníssima, i amb aquest temps no pot venir més de gust, una recepta ideal! Un petó!

    ResponElimina