divendres, 15 de juliol del 2011

Gelat de guaiaba amb sopa de coco


La recepta del 15 d'aquest mes de juliol proposava una opció d'allò més refrescant: preparar un gelat o un sorbet. El juliol a a casa és temps de buidar nevera i rebost de cara a les vacances. És per això que, aprofitant uns ingredients obsequi d'un concurs de cuina se'm va ocórrer preparar aquest gelat, molt, molt tropical.

Val a dir que, fins ara, només havia preparat gelats/sorbets amb fruita ajudada per la thermomix, on simplement hi poses la fruita gelada i una mica de sucre i llestos! Però em feia gràcia provar un gelat una mica més cremós.

La guaiaba és una fruita tropical. Prové del Carib i és molt utilitzada a Colòmbia com a fruita per a preparar melmelades, jalees i postres dolços. També és molt popular a Centreamèrica i nord de Sudamèrica. Curiosament se'n fa un producte anomenat bocadillo, que és una preparació semblant a un codonyat, és a dir l'equivalent a membrillo.

És una fruita curiosa perquè l'aspecte és de pera, amb un interior com la figa, un sabor entre el préssec i la pera tipus conference, i la textura del codony. Té unes llavors molt dures que cal descartar.

En aquest cas la guaiaba era amb almívar, la qual cosa la fa una mica més deslluïda en quant a color, però amb l'avantatge d'estar ja cuita. Com que la textura d'aquesta fruita ja és cremosa, no requereix ni ou (que jo volia evitar), ni gaire nata.

Aquí ho teniu:

QUÈ NECESSITEM:
  • un pot de 400g de guaiaba en almívar (pes escorregut)
  • 4 cullerades de suc de taronja
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 90g de sucre
  • 150ml de nata muntada
  • 90ml de llet de coco
  • coco natural
  • ratlladura de llima

COM HO FEM?

Escórrer les guaiabes del suc de l'almívar, afegir el sucre i els sucs de taronja i llimona. Triturar. Passar pel colador xinès per tal d'eliminar les llavors.
Muntar la nata ben freda i afegir suaument al puré anterior. Posar-ho en un recipient apte per al congelador. Al cap d'una hora i mitja o dues, remenar la preparació amb una cullera de fusta, per evitar els cristalls de congelació.  Anar-ho fent cada hora, dues o tres vegades. Triturar de nou o barrejar-ho bé perquè emulsioni.

Just al moment de servir escumar la llet de coco en un escumador per a fer capuccino. Posar-ho com a base al plat, servir el gelat i decorar amb ratlladura de llima i encenalls de coco fresc.

13 comentaris:

  1. No coneixia la guaiaba però amb la teva descripció m'han agafat ganes de tastar-la. Un gelat ben original i amb una presentació molt acurada

    ResponElimina
  2. Ets la bomba, sempre ens descobreixes coses originals, la guaiaba l'he provada alguna vegada però ara mateix no sé quin gust té!!
    Aquest gelat ha de ser espectacular!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina gràcia, no n'he vist mai als supermercats d'aquests pots de guaiaba en almívar, ja hi prestaré més atenció!
    Petons

    ResponElimina
  4. que original!!!!! saps que la meva sogre s'ha comprat un arbre d'aquest fruit??? a veure si el proper any la puc tastar!!! jijijiji. petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Guaiaba?? mai la he tastat, crec que aquestes llaunes les puc trobar a la Boquería.

    Buscarem.
    Petons

    ResponElimina
  6. Ja m'has fet venir ganes de probar la guayaba... Aquest gelat presenta una cremositat fantàstica, la textura és talment la que a mi m'agrada...i la presentació tan senzilla com espectacular!, tens molt bon gust Montse! A reveure!

    ResponElimina
  7. Ostres, quin gelat mes original, sera questió de provar-lo...
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Jo mai havia tastat la guaiaba ni sabia l'aspecte que tenia... L'obsequi de productes era un pack del supermercat d'El Corte Inglés. Allà suposo que ho trobareu i si no, a qualsevol botiga de queviures del barri del Raval a Barcelona. Gràcies pels comentaris!

    ResponElimina
  9. Un gelat boníssim. Em quedo a casa teva.
    Muxus

    ResponElimina
  10. Una proposta ben tropical i original!. Jo tampoc no he tastat mai la guayaba, així que es tracta de buscar aquestes llaunes i a provar-ho!.

    ResponElimina
  11. Hola!
    Doncs jo si que l'he tastat fresca i és sensacional!! En almívar no l'he provat però segur que m'agradaria.
    Unes postes, bens bones, originals i amb una presentació guapíssima. Apuntat està!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Quina bona manera d'aprofitar el que tens al rebost, no se m'hauria ocorregut!
    Nosaltres també anem acabant coses...

    ResponElimina
  13. Ai que bo! i que tropical eh! vaig tastar la guaiaba a una arapería que hi ha al barri del born: "pastelitos de guaiaba y crema de queso" boníssim!!! No sabia que se'n podien trobar en conserva, miraré a veure si les trobo i faré aquests pastissets perquè els pogueu veure! M'ha agradat molt el teu blog, no el coneixia, et seguiré!

    ResponElimina