divendres, 4 d’abril del 2014

Nyoquis farcits de radicchio i scamorza amb salsa de porros i xampinyons


Ai la pasta...!! Mamma mia! No em digueu que no és bona! Tot i així, els nyoquis estan fets majoritàriament de fècula de patata i amb menys contingut de farina de blat, per la qual cosa no a tothom els agrada. A mi em tempta la seva textura sempre que es coguin al punt, sense passar-se. I sobretot m'agrada la rapidesa de la seva cocció; en un moment els tens fets!
Aquests nyoquis són un producte de la sèrie Deluxe dels supermercats Lidl. N'hi ha amb farciments variats. Aquests dies estan en promoció (400gr - 1,99€). Aquests en concret porten una generosa barreja de formatge scamorza, un formatge fumat molt aromàtic, i de radicchio (l'axicoira) que li dóna un lleuger toc amargant. És un plat molt complet!
Aquesta salsa blanca li va molt bé, suau, lleugera- perquè fem servir llet evaporada Ideal (en lloc de nata líquida que aporta molt més greix)-, barrejada amb porros i xampinyons.

QUÈ NECESSITEM?
  • nyoquis
  • mig porro gran o un de petit (només la part blanca)
  • 5 xampinyons
  • 150ml de llet evaporada Ideal
  • sal 
  • nou moscada
  • pebre blanc
  • 1/2 cullerada de mantega
  • una cullerada d'oli
  • formatge parmesà

COM HO FEM?

Rentem curosament el porro i els xampinyons. Els tallem: els porros a rodelles ben fines i els xampinyons a talls petits. Sofregim el porro amb la mantega i l'oli, i quan hagi agafat una mica de color afegim els xampinyons. 
Mentrestant posem a bullir força aigua, en una cassola ampla i afegim una culleradeta de sal. Hi aboquem els nyoquis.
Barregem el porro i els xampinyons amb la llet evaporada i hi afegim un polsim de nou moscada, un pessic de sal i una mica de pebre blanc. 
Els nyoquis estaran cuits en el moment que surin a la superfície. Retirem-los de l'aigua i barregem-los amb la salsa.
Un cop emplatats, posem-hi un quants encenalls de parmesà al damunt.




6 comentaris:

  1. carai, Montse! Quin plat més deliciós!! ha de portar feina, no ens enganyem, però segur que amb paciència aconsegueixes que els comensals gaudeixin al màxim!! QUina salivera que fa...! Petons

    ResponElimina
  2. Quin plat més bo que t'has marcat, amb aquesta salseta de porro tan suau. M'agrada anar a Lidl de tant en tant perqué sempre es troben productes molt interessants. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  3. Un plato rico y jugoso,vale la pena cuando hay ofertas asi aprovecharlas y luego darle el toque personal y sale un plato divino¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Que buena opcion y con esa salsita una delicia
    Bss

    ResponElimina
  5. A casa els nens gaudeixen molt d´aquesta pasta, vas canviant la salsa i sempre es un plat nou. Petonet

    ResponElimina