dimarts, 17 de març del 2015

Hamburguesa de pollastre amb salsa de iogurt



Es presenta una setmana futbolera i de grans emocions amb els vuitens de finals de la Champions i el sempre emocionant derby Barça-Madrid. Els sopars de partit convenen ser ràpids d'elaboració i fàcils de menjada, per no perdre ni un passi, ni una posició d'aquest jugador o de l'altre...El Barça apunta maneres aquesta temporada, esperem que la sort i l'esforç de l'equip ens acompanyi!

Una proposta de sopar informal, ràpid i a més a més econòmic, amb ingredients que probablement teniu a casa.

Podríem estar tot el dia debatent sobre el que podem considerar fast-food, que no vol dir menjar ràpid i dolent. Simplement, sota el meu punt de vista, són menjars que es fan sense gaire feina, que serveixen per endur, per no complicar-se la vida a la cuina o per improvitzar. Però si ho fem amb ingredients casolans la cosa canvia substancialment.

Els reis de les hamburgueses són els americans. Dono fe que les millors hamburgueses les he menjat allà. Les que fan als bars de carretera del Mid-West d'EEUU són espectaculars, i les fan amb milers de combinacions possibles d'acompanyament, cocció, tipus de pa i salses. Això sí, la majoria són de vedella o de bou. Quan demanes les hamburgueses et contesten amb un reguitzell de possibilitats de grams, coccions, salses, acompanyaments, que al final et concentres amb el pes per no menjar-te una hamburguesa de lliura i mitja (600 gr) i els dius: "la més popular" i així acabes abans!

D'hamburgueses en podem fer de totes formes i gustos: de vedella, de porc, mixta de porc i vedella, vegetals de tofu o seità, de carbassa, de peix... Aquesta però, és de pollastre. Uns "tristos" pits de pollastre que haurien acabat a la planxa es converteixen en un sopar més atractiu i divertit.

Ho podeu fer en format normal o en format mini. Ja sabeu que a casa aquest format petit ens va més bé, per la limitació de grams de proteïnes que poden consumir els meus nanos. Així, per nosaltres és ideal.

La salsa que l'acompanya és una salsa de iogurt casolana que varia l'habitual kètxup o mostassa.

QUÈ NECESSITEM? (per a 4 hamburgueses o 8 mini hamburgueses)

  • 4 panets o 8 puçes (mini panets)
  • 600 g de pollastre
  • 1 ou
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 1/2 culleradeta de pebre
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell
  • 1/2 culleradeta de comí mòlt
  • 1 culleradeta d'all sec picat
  • 1 culleradeta de ceba seca picada
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 branca de julivert o coriandre. 
  • enciam o fulles mesclum
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba tendra
  • formatge tendre de cabra
per a la salsa de iogurt:
  • 1 iogurt natural normal o desnatat
  • 1 cullerada de maionesa
  • 1/2 tomàquet ratllat
  • 1/4 ceba tendra ratllada
  • el suc de 1/2 llimona
  • sal al gust
  • un polsim de sucre
  • julivert i/o porradell picat
  • un polsim de lemongrass (opcional)*

COM HO FEM?

Piquem la carn de pollastre o bé amb picadora adequada o a ganivet. Afegim l'ou, el pa ratllat i les espècies i ho barregem. Ho deixem marinar uns 10 minuts i formem boles de la mida triada (normal o mini) i les aplanem. Jo faig servir la base d'un got, o bé amb la mà plana.
Les coem a la planxa al punt que ens agradi. A casa les fem amb el foc força alt, una mica sobtades, tres minuts per un costat i un minut i mig per l'altre si són de mida gran (125g-150g). Així queden ben fetes per fora però ben tendres de dins i l'ou es cou perfectament. Reduir el temps si fem el format mini.
Preparem la salsa barrejant els seus ingredients en un bol.
Tallem a rodelles el tomàquet, i la ceba tendra a juliana.
Posem a escalfar els entrepans o bé una mica al forn o damunt la paella que hem utilitzat. Untem el pa amb la salsa, hi posem l'hamburguesa, una rodanxa de tomàquet i la ceba tendra laminada. Hi afegim el formatge de cabra esmicolat, l'enciam o mesclum, i una mica més de salsa. I ja ho tenim!

*podeu trobar lemongrass en pols als supermercats Lidl o bé a botigues de menjar hindú o del magreb.




7 comentaris:

  1. Futbol?...dius futbooool?..avui toca zapping volen veure que fa el Athletic, demà partit...i el diumenge un altre cop partit, però aquests es sagrat jajaja.
    Si senyora estic d acord les millors hamburgueses tambè les hem menjat a EEUU,
    Una bona opciò la teva proposta.
    Petons

    ResponElimina
  2. Para dias de futbol solo? esta sensacional esta propuesta y sin ir a USA.
    Peto

    ResponElimina
  3. Mira que siempre tengo en el congelador hamburguesas preparadas, pero nunca las hago de pollo y esta que nos traes especiada y con esta salsa debe estar tremenda para días de fútbol y sin fútbol
    Bss

    ResponElimina
  4. Doncs si, unes hamburgueses sempre vénen de gust per un sopar informal y davant la TV. Em deixes babejant amb aquest formatge caient pel costat...mmm. Petonets!

    Ana

    ResponElimina
  5. Uppsss, he dit formatge?? volia dir iogurt, el subconscient em traiciona jejeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquil·la...el formatge de cabra hi és, però no el fonc! No perdono les hamburgueses sense formatge d'algun tipus! Però la salsa aquesta està de mort!

      Elimina
  6. Doncs arribo ja havent passat totes les dites futboleres, però aquestes hamburgueses ben bé fan per qualsevol sopar de finde.
    Muas

    ResponElimina