Ja tornem a tenir una especialitat italiana a taula! Una frittata, una preparació italiana que veig força darrerament als restaurants (italians o no) i a les xarxes socials. Suposo que ho fa que té un aspecte primaveral i sense complicacions. Una especialitat a cavall entre una truita farcida i una quiche, perquè conté llet o nata, però es fa sense base. Es cou al forn, està feta en un no-res, admet mil i una combinacions i sabors, es pot preparar individual o per uns quants comensals amb la mateixa rapidesa. I és deliciosa.
Habitualment es fa amb una paella que pugui anar al forn, que l'utilitzarem igualment per a servir a taula. Jo n'he fet una versió individual aquest cop. Un cop cuita m'agrada servir-la amb fulles fresques, avui de mostassa, però poden ser espinacs, ruca o canonges.
QUÈ NECESSITEM? (per persona)
- 2 ous de pagès
- 2 cullerades de llet
- 2 pessics de barreja de 4 formatges ratllats
- 4 o 5 cirerols
- olives negres sense pinyol (tipus verdial, d'Aragó o Kalamata)
- mantega
- sal
- pebre
- orenga
- fulles verdes (per decorar)
COM HO FEM?
format individual, directament al forn:
Pre-escalfem el forn a 200ºC, posició dalt i baix, o ventilador. Batem els ous i hi barregem la llet, els formatges, el pebre, la sal i l'orenga. Untem el recipient (safata o paella apta per forn) amb mantega i hi posem els cirerols oberts per la meitat i les olives. Aboquem la preparació anterior i ho deixem coure uns 15 minuts. Traieu-la del forn malgrat es vegi poc quallada del mig, l'escalfor residual la deixarà al punt. Decoreu amb les fulles verdes.
format per més comensals, en paella:
Fer-ho igual que en la preparació individual, però us aconsello que la qualleu prèviament 3 o 4 minuts al foc, tapada, i després la podeu posar al forn. Així evitareu que s'assequin amb excés els extrems.
Jo no he preparat mai, i es cert que te pinta de ser bonisima!! A veure si m'animo. Petons!
ResponEliminaNunca me ha dado por la frittata pero eso no quiere decir que no me guste, si pillo esta tuya dejo el plato limpio.
ResponEliminaBuen finde y que sea leve
petons
Jo son una enamorada de les frittates he fet varies i la teva recepta també la guardo. petons maca!!!
ResponEliminaSi és veritat que cada cop es veuen més frittata per la xarxa, m'hauré d'animar perquè es veu deliciosa i a més ideal per un sopar informal. Petonets!
ResponEliminaAna
Como me gustan las frittata, esta tiene muyyyy buena pinta
ResponEliminaBss