divendres, 24 d’abril del 2015

Frittata 4 formatges amb cirerols i olives


Ja tornem a tenir una especialitat italiana a taula! Una frittata, una preparació italiana que veig força darrerament als restaurants (italians o no) i a les xarxes socials. Suposo que ho fa que té un aspecte primaveral i sense complicacions. Una especialitat a cavall entre una truita farcida i una quiche, perquè conté llet o nata, però es fa sense base. Es cou al forn, està feta en un no-res, admet mil i una combinacions i sabors, es pot preparar individual o per uns quants comensals amb la mateixa rapidesa. I és deliciosa.

Habitualment es fa amb una paella que pugui anar al forn, que l'utilitzarem igualment per a servir a taula. Jo n'he fet una versió individual aquest cop. Un cop cuita m'agrada servir-la amb fulles fresques, avui de mostassa, però poden ser espinacs, ruca o canonges.

QUÈ NECESSITEM? (per persona)

  • 2 ous de pagès
  • 2 cullerades de llet
  • 2 pessics de barreja de 4 formatges ratllats
  • 4 o 5 cirerols
  • olives negres sense pinyol (tipus verdial, d'Aragó o Kalamata)
  • mantega
  • sal
  • pebre
  • orenga
  • fulles verdes (per decorar)
COM HO FEM?

format individual, directament al forn:
Pre-escalfem el forn a 200ºC, posició dalt i baix, o ventilador. Batem els ous i hi barregem la llet, els formatges, el pebre, la sal i l'orenga. Untem el recipient (safata o paella apta per forn) amb mantega i hi posem els cirerols oberts per la meitat i les olives. Aboquem la preparació anterior i ho deixem coure uns 15 minuts. Traieu-la del forn malgrat es vegi poc quallada del mig, l'escalfor residual la deixarà al punt. Decoreu amb les fulles verdes.

format per més comensals, en paella:
Fer-ho igual que en la preparació individual, però us aconsello que la qualleu prèviament 3 o 4 minuts al foc, tapada, i després la podeu posar al forn. Així evitareu que s'assequin amb excés els extrems.





5 comentaris:

  1. Jo no he preparat mai, i es cert que te pinta de ser bonisima!! A veure si m'animo. Petons!

    ResponElimina
  2. Nunca me ha dado por la frittata pero eso no quiere decir que no me guste, si pillo esta tuya dejo el plato limpio.
    Buen finde y que sea leve
    petons

    ResponElimina
  3. Jo son una enamorada de les frittates he fet varies i la teva recepta també la guardo. petons maca!!!

    ResponElimina
  4. Si és veritat que cada cop es veuen més frittata per la xarxa, m'hauré d'animar perquè es veu deliciosa i a més ideal per un sopar informal. Petonets!

    Ana

    ResponElimina
  5. Como me gustan las frittata, esta tiene muyyyy buena pinta
    Bss

    ResponElimina